0 kommentarer

Lou! 1: Dagbogsdage af Julien Neel

af d. 27. april 2014
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2012

ISBN

978-87-11-40988-6

Originaltitel

Journal infime

 

Franske Julien Neels tegneserie om pigen Lou er noget af det dejligste og mest rammende om pigeliv jeg har læst, beskrevet via livet som det ser ud for 12-årige Lou – sur, forelsket, sær, herlig, god veninde og Kirsten giftekniv for sin nørdede mor. Tegneserien er delt op i korte historier over 1-2 sider, der tilsammen beskriver Lous’ liv med hjerte og grin.
Lou og hendes mor bor i en lejlighed i en stor by. Lous mor er forfatter, men har det lidt svært med hjemmearbejdsplads. Hun har faktisk store problemer med at gå forbi X-boxen uden liiige at skulle spille en bane. Lou kender ikke sin far. Han og Lous mor blev enige om at gå fra hinanden da Lous mor ved uheld blev gravid. Det er ikke noget de går særlig højt op i, for Lou og hendes mor er en familie. En dejlig tøset en af slagsen, hvor man danser glædesdans i stuen når man er forelsket.
Lou går op i at lave sit eget fede (aparte) tøj, naboen Tobias (som er enooormt sød) og veninden Mina (der vil være Missy Elliott når hun bliver stor). I mine øjne er Lou så meget superhelt som man overhovedet kan blive når man er pige, der ikke lige har nogen superkræfter. Hun følger sit hjerte og går i sit eget hjemmesyede tøj, selvom de andre piger skriger af grin. Det er bare deres tab – HUN følger i hvert fald ikke moden. Lou har sine egne idéer – og hun er ikke bange for særlig meget. Man bliver enormt glad af at læse tegneserien og illustrationerne er levende og sjove.

“Lou” er skrevet til piger i 9-12 års alderen og er uden sidestykke det bedste jeg endnu har læst om ‘almindeligt pigeliv’ til den aldersgruppe. Det er surt at tænke på, at mange af dem går glip af serien med Lou fordi de ikke orienterer sig mod tegneserier. Og deres mødre! de går også glip af en god griner, når mormor kommer på besøg og trykker på samtlige knapper i Lous mor.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter