0 kommentarer

Long John Silver af Björn Larsson

af d. 30. august 2001
Info
 
Forlag
Sideantal

432

Udgivet

1997

ISBN

87-583-0960-8

Originaltitel

Long John Silver (svensk)

 

Med bandeord og blodige træben er “Long John Silver” en drengebog for mænd. Som inspiration såvel som almen opdragelse.

Efter et langt liv til søs har den navnkundige sørøver trukket sig tilbage til Ranter Bay på Madagaskar. Alle hans gamle kumpaner er døde: Kaptajn Flint, Pew, Israel Hands – selv hans papegøje.

Da det kommer John Silver for øre, at han hjemme i England betragtes som menneskehedens fjende, og at det ikke mindst skyldes den historie om Skatteøen, som en vis Jim Hawkins har skrevet og ladet trykke, mener han, at det er på tide, at verden får at vide, hvordan det hele i virkeligheden hang sammen. Long John Silver går derfor i gang med at nedskrive historien om sit omtumlede liv på de syv have.

Uddrag: ”Feltskæren skiftede kniven ud med bensaven. –Du er er ikke et menneske, sagde han til mig, da han var færdig og havde savet benet af, uden at en lyd var kommet over mine læber. –Ikke det? sagde jeg og samlede mine sidste kræfter til et smil, som må have skræmt ham mere end noget andet. –Hvad skulle jeg ellers være? sagde jeg.”

Bogen er eventyrligt livsglad og fyldt med den gamle pensionists lommefilosofier. Lysten til saltvand og frihed bombarderer læseren, mens man kun kan ærgres over, at piraternes guldalder for længst er overstået.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter