0 kommentarer

Løvindens sang 1: Alanna af Tamora Pierce

af d. 16. juni 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

160

Udgivet

1991

ISBN

87-588-0690-3, 87-89600-63-0

Originaltitel

Alanna - The First Adventure

 

I landet Tortall er det ikke tilladt for piger at blive riddere, men pigen Alanna nærer alligevel et stort ønske om netop dette. Derfor beslutter hun sig for, i selskab med sin tvilling Thom, at bytte plads så Thom kan blive magiker og Alanna kan blive ridder. Det eneste, der skal til, for at det kan virke er, at Alanna forklæder sig som en dreng og tager navnet Alan. Deres far bliver ikke noget problem, han er alligevel ligeglad med dem begge. Derfor rejser Alanna til landets hovedstad for at starte som page sammen med alle de andre unge drenge. Allerede den første dag får hun sig en fjende, Ralon, men samtidig med det, får hun også en række gode og magtfulde venner, ibland dem Prins Jonathan. Det bliver en hård kamp for Alanna at skulle klare sig som den ene pige i en stor flok drenge samtidig med at holde på en hemmelighed der, hvis nogen afslører den, kan koste hende hendes drøm. Oven i det, får hun en langt større fjende end bøllen Ralon.

Denne bog er første bind i serien ‘Løvindens Sang’, der handler om pigen Alanna med drømmen om at blive ridder af Tortall.

Efter denne serie følger: ‘De udødelige’, ‘De svages beskytter’, ‘Løvindens datter’ og ‘The Provost’s Dog’ (den sidste serie er engelsk, fordi alle bøgerne i den endnu ikke er blevet skrevet. Denne serie foregår også ca. 200 år før serien om Alanna.)

Jeg kan lige så godt sige det, som det er: Bogen er genial! Intet mindre end genial! Jeg har nu læst den så mange gange, at jeg kan den til fingerspidserne, og alligevel har jeg stadig lyst til at læse den igen.

Bogen (og de der kommer senere især) indeholder alt en ægte fantasy-klassiker skal have: intriger, spænding, fart, kampe, modgang, hemmeligheder, udvikling, tyve og selvfølgelig kærlighed. Men hvor let er kærligheden, når man lever liver som en helt anden?

Jeg siger det lige igen, hvis nu nogen ikke havde forstået det første gang: Bogen kan ikke undgås! Læst den eller gå glip af noget vidunderligt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter