0 kommentarer

Løgnens hus af Elly Griffiths

af d. 21. juni 2018
Info
 
Sideantal

338

Udgivet

2018

ISBN

9788712055532

Originaltitel

The Janus Stone på dansk ved Lærke Pade

 

Den lidt kiksede Ruth Galloway er tilbage i seriens andet bind, Løgnens hus, der er mere dramatisk end seriens første bog. Denne bog er for dig, der elsker en god krimi og skæve personligheder.

Bogen handler om Ruth, der endnu engang tilkaldes, da der findes barneknogler ved nedrivningen af et forfaldent hus. Sammen med vicekriminalkommissær Harry Nelson efterforsker hun sagen og forsøger at opklare mysteriet om knoglerne. Langsomt begynder mørke kræfter at bekæmpe deres efterforskning, og det står klart, at de er ved at bringe en glemt forbrydelse frem i lyset, hvilket får voldsomme konsekvenser.

Ruth er en herlig karakter og et glædeligt gensyn. Selvom hun på alle måder er lidt af en kliche, kan man ikke lade være med at holde af hende eller romanens andre lettere skæve karakterer. Griffiths skriver dejlig let og levende, og man lader sig som læser nemt rive med af bogens handling. Selvom plottet på visse punkter er lidt forudsigeligt, tager det alligevel nogle drejninger, som jeg ikke lige havde set komme. Dog kom den ene overraskelse ret pludseligt, og det kunne måske have været bygget lidt mere op, så det ikke virkede så pludseligt.

Bogen får 4 stjerner, for jeg synes, at handlingen var virkelig spændende, og at det samtidig var mere dramatisk, da der skete flere ting end i forrige bog. Og så gjorde det bestemt ikke noget, at der var lidt romersk historie indover! Jeg er godt underholdt i Ruths selskab og glæder mig til at følge hendes historie i de øvrige bind.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter