0 kommentarer

Liv og legeme af Elsebeth Egholm

af d. 24. maj 2008
Info
 
Sideantal

382

Udgivet

2008

ISBN

978-87-567-8863-2

 

 

“Kvinden stirrede på ham med tomme øjenhuler. Alt ved hende var forkert, lige fra hendes underlige stilling, som et kasseret stykke legetøj, til det faktum, at hun sad her midt i fuglesang fra bøgetræerne og larmen fra de mange fodboldfans på vej hjem – og var død”.

Obduktionen af den unge kvinde viser, at hun foruden de manglende øjne og øjenlåg også mangler lårbens- og skinnebensknoglerne, som er erstattet med PVC-rør – og derudover finder retsmedicineren et glasøje i hendes mund.

Bogen er højaktuel, idet den ud over opklaringen af mordet på den 22-årige Mette Mortensen handler om problematikken omkring mangel på organdonorer. Vi følger således en patient, som er indlagt på Skejby sygehus, hvor han venter på en donornyre. Overlægens veninde har brug for nye hornhinder – men på begge typer organer er der ventelister. I begge tilfælde er der tilbud om byttehandler – noget andet for et manglende organ!

Kærlighed og sex er væsentlige elementer i bogen – fra den ene yderlighed til den anden – fra overlægens forelskelse i sekretæren på afdelingen, som næsten er som taget ud af en Lægeroman – til Kikis afhængighed af hård sex forbundet med smerte og straf.

Et andet af bogens temaer er det at være forældre til en forbryder – vi følger således hhv. en far og en mor og deres kriminelle sønner.

Bogen er efter min mening Egholms hidtil bedste. Hovedpersonerne er også i denne bog journalisten Dicte Svendsens og politimanden John Wagner – og som de øvrige bøger foregår handlingen i og omkring Århus. Dictes datter er flyttet hjemmefra, veninderne er hver især optaget af deres egne problemer, så Dictes privatliv fylder ikke helt så meget i denne bog, men stadig er Dicte “et rigtigt menneske” med private problemer – herunder et stort og væsentligt spørgsmål at tage stilling til. Jeg synes absolut det er et plus, at bogens personer optræder som hele mennesker og ikke kun er defineret ud fra deres arbejde.

En spændende og velskrevet krimi!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter