0 kommentarer

Linas aftenbog 2 – to fyre og et hjerte af Emma Hamberg

af d. 30. september 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

316

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-22484-7

Originaltitel

Linas kvällsbok

 

Lina fandt i etteren sammen med hendes drømmefyr, Ivar, som er yngre end hende selv. Faktisk en hel del yngre da hun selv er 16 år og Ivar 13. Efter at have svævet på en sky sommeren igennem, må hun ned på jorden igen, da hun skal starte på skole flere hundrede kilometer fra hendes hjem, og ikke mindst Ivar. Hun overvejer om hun skal droppe det hele, men ender da med at tage af sted og stedet byder på masser af spændende oplevelser.

På den nye skole får hun meget mod sin vilje øje på en ny fyr, Kevin som er lidt af en rod, faktisk Ivars fuldkomne modsætning. Den ret fornuftige Lina havner i et frygteligt dilemma, men er hun mon klog nok til at vide hun ikke skal rode sig ud i noget med Kevin og dermed miste sin elskede Ivar?

“Hvordan kunne jeg nogen sinde stole på ham? Jeg ville blive nervøs, så snart han forlod det rum, jeg sad i. Jeg ville blive bedraget og dybt såret. Hvordan skulle jeg kunne tage ham med hjem? Han er jo sød og flink, men man kan jo se det. Man ser, han ikke er hæderlig. Det lyser ud af ham. Han ryger hash, for pokker! Så er man vel narkoman? Ikke? Og sådan en vil man da ikke være sammen med, vel?
Han drikker ofte. Han har sex med de fleste.
Det går ikke. Jeg må ikke. Jeg kan ikke. Jeg elsker Ivar. Det gør jeg.”

Jeg var vild med ”Linas dagbog 1” og havde beredt mig på at toeren måske ville skuffe på grund af min høje forventninger, men det skete utroligt nok ikke. Stor ros til forfatteren da hun endnu engang har leveret en ungdomsbog med saft og kraft. Bogen vil helt sikkert appellere til de unge teenagepiger som uden tvivl vil kunne identificere sig med Lina.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter