0 kommentarer

Lille Kvast På Pottekongens Slot af Pierre Bailly og Céline Fraipont

af d. 8. maj 2016
Info
 
Sideantal

30

Udgivet

2015

ISBN

978-87-91611-47-6

Originaltitel

Au château de crotte de maille

 

Lille Kvast er en tegneserie uden ord, for de yngste, formodentlig ganske velegnet til børn i indskolingen, der endnu ikke har lært at læse. Med den intro er det nemt at undervurdere underholdningsværdien, i denne lille perle, hvis budskab heller ikke skal negligeres.

En hyggelig lille fortælling om Lille Kvast, der kysser sin mor farvel og går sin vej, formodentlig på vej i skole. Han kommer til et landskab hvor en stank breder sig og han må sætte en klemme for næsen, alligevel overmandes han og besvimer. Da han vågner er stanken væk, men han er nu i et drømmeland. Snart kommer han til et slot der er designet som en stor toiletkumme, med en rulle toiletpapir som flag og våbenskjoldet prydes af tre fluer og en lort. På slottet bor Pottekongen, og her er en stor tyk nar i gang med at underholde kongen. Narren smadrer møbler, inventar og sine egen musikinstrumenter, så kongen og hans hof ikke tør andet end klappe, selvom de er skræmt fra vid og sans. Kvast får ved et uheld saboteret undeholdningen og ender med at stjæle rampelyset, og dermed har han fået sig en fjende på halsen, for narren går sin vej og begynder at smide med bæ. Den første lander lige på hovedet at Kvast og han må trøstes af kongen. Da narren fortsætter sig bæ-bombardement bliver det for meget for slottets indbyggere der slår sig sammen med Kvast og alle går på wc for at levere skyts til Lille Kvasts katapult.

Det er en meget fin fortælling hvor hovedbudskabet er sammenhold. Samtidig tager den fat i den tabubelagte lort, og det er vel fint at børnene får lov selv at sætte ord på.

En meget sjov og hyggelig tegneserie, der indbyder til refleksion og samtaler med barnet.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter