0 kommentarer

Lille Kvast på skattejagt af Pierre Bailly og Céline Fraimont

af d. 2. maj 2016
Info
 
Sideantal

30

Udgivet

2014

ISBN

978-87-91611-41-4

Originaltitel

Petit Poilu 9 - Le trésor de coconut
Oversat af Torben Hansen

Udgave

1. oplag

 

Det er vinter, men det forhindrer ikke Lille Kvast i at gå på opdagelse. Og da han i sneen finder en stor konkylie sker der pludselig noget. Der strømmer vand ud og Lille Kvast bliver slynget til et varmere klima og et sted hvor der er meget vand omkring ham. Han når heldigvis at opdage, at han skal svømme for livet for ikke at blive spist af en meget sulten haj.

Der kommer en pirat og redder ham, og de tager sammen på skattejagt, da piraten har et skattekort.

De møder forskellige dyr undervejs som har nogen redskaber de skal bruge for at få fat i skatten. Men piraten bliver utrolig hidsig og har slet ikke tålmodighed til noget, når dyrene ikke bare vil give slip på tingene. Så Lille Kvast finder på nogen forskellige ting for at formilde dyrene og få dem til at give dem tingene de skal bruge. Det er dog lige ved at gå galt, da de skal have noget fra en stor edderkop, men fra uventet side bliver Lille Kvast reddet og slipper ud af det store spind, som edderkoppen har lavet.

De kommer frem til skatten men bliver så uvenner, fordi der ikke er nok til to. Men så får piraten en ide og forærer en af sin egne ting til Lille Kvast.

Lille Kvast kommer hjem igen til vinterens kulde og får et varmt bad da han er kommet indenfor, inden der spises og han skal i seng.

Bogen henvender sig til børn, der endnu ikke kan læse men som har en god fantasi og en interesse i at lære at læse. For historien er fortalt igennem billeder og den er meget nem at gå til.

Man er godt underholdt, man lærer i denne her, at det er vigtigt, at man kan dele og være lige gode venner alligevel. Og man får et budskab med sig om at venner er værd at samle på.

En skøn børnebog, der er fortalt i billedsprog og som efterlader en i godt humør. Kan helt sikkert anbefales!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter