0 kommentarer

Jeg er døden af Chris Carter

af d. 29. november 2015
Info
 
Sideantal

371

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7677-344-1

Originaltitel

I am death

Udgave

1 udgave

 

Carter skuffer aldrig! Og denne bog er absolut en af hans bedste.

Jeg befandt mig konstant i en intens spændingsboble og måtte virkelig anstrenge mig for at læse linje for linje, for på steder var historien så spændende, at jeg næsten ikke kunne vente med at se, hvad der skete bare et par afsnit længere nede.

Bogen er som Carters øvrige bøger uhyggelig voldsom og bestemt ikke for sarte sjæle. Chris Carter er uddannet kriminalpsykolog og har gennem flere år arbejdet med seriemordere og farlige kriminelle, og som sådan har han været inde og vende i flere kriminelles hoveder. Og der er mørkt, sort og meget uhyggeligt.

Bogen starter lige på og hårdt: en barnepige bliver bortført, mens hun passer et lille barn, og få sider senere introduceres vi for den 11 årlige Ricky Temple, der bliver bortført på vej hjem fra skole. Som Carter-kender ved man, at der vil ske noget grusomt med barnepigen og drengen – og en intens menneskejagt starter for  kriminalassistent Robert Hunter og hans makker Garcia.

Bortføreren – som bliver morder – signerer sine mord med ordene ”Jeg er døden”, og der er ingen nåde for hans ofre.  Morderen er drevet af en kraft så stor, at hele hans væsen drejer sig om at påføre andre mennesker smerte, og hele vejen gennem bogen forsøger man som læser at finde mening med de mange mord og den psykopatiske morder.

Klimaks er afsløring af morderen og hans motiv, og afslutningen var så sofistikeret og overraskende, at det tog mig en dags tid at få alle brikker til at falde på plads.

En krimi, der sidder længe i en, efter at sidste side er vendt.

Lækkert opslag og format. Bogen er skrevet med store typer og i et flydende og letforståeligt sprog. Dog irriterede det mig, at oversætteren ikke kunne bøje ordet låse. Det hedder døren er låst op og ikke låset op. Ordet stod desværre forkert rigtig mange steder. Øv.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter