0 kommentarer

Kyssekraft – Udvidelse af erozonen af Bente Clod

af d. 11. december 2016
Info
 
Sideantal

188

Udgivet

2016

ISBN

9788702217643

Udgave

1. udgave

 

Tiderne skifter og vi andre følger med, det gør Bente Clod også alligevel ikke. Da jeg var ung læste jeg hendes bog ”Det autoriserede danske samleje og andre nærkampe” (1976), dengang gik kvindekampen sin sejrsgang og året efter kom ”Brud”(1977), en selvbiografisk roman om den udvikling mange kvinder var en del af,

selvrealiseringen og bevidstheden om eget værd. Jo, vi var mange der dengang følte os stærke, og som blev støttet af den voksende kvindelitteratur.
I dag ser tingene lidt anderledes ud, kvindekampen er forsvundet, og kvinder er i stor stil begyndt at ændre på deres udseende ved hjælp af plastikkirurgi, selv helt unge piger får lavet brysterne om og fyldt læberne ud for at leve op til nutidens glansbilledidealer. I ”Kyssekraft” forsøger Bente Clod at vende billedet ved at bløde op på det stereotype billede, som reklamen har skabt, og tidens puritanske og kommercielle syn på sex. Gennem 17 forrygende noveller viser hun mangfoldigheden, lysten og legen. Det er ikke kedeligt og pænt, men liderligt og vildt. Det er lysterne, der driver værket, og vi kommer vidt omkring, lige fra teenagerpigerne i deres famlende søgen til lureren og hed sex på et græsk hotel, samt novellen Kyssekraft som i den grad er livsbekræftende.
Skrivestilen er dejlig og trækker ikke novellerne ned på et plat plan, som jeg synes meget af den erotiske litteratur, der kommer for tiden, gør. En novellesamling der viser, at Bente Clods forfatterskab stadig har rigtigt meget at byde på.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter