0 kommentarer

Kys af Lone Diana Jørgensen

af d. 1. juli 2016
Info
 
Sideantal

211

Udgivet

2016

ISBN

978-87-406-0950-9

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Vi møder Anna. Hun er 15 år gammel og går i skole. Hun har i den grad mulighed for at blive til noget for hun har evnerne med sig. Hendes mor har et hyr med hendes søstre der allerede har mere travlt med drenge og med graviditet og Anna klarer derfor en hel del ting selv, for hun er den fornuftige. Men er hun nu også det? Anna har nemlig en kæreste, som familien godt kender, men hun er stadig jomfru og det irriterer hende faktisk at hun ikke kan snakke med om, hvordan “det” føles.

Krigen er ikke noget Anna som sådan følger med i, men hun ved godt der foregår noget og hun ved godt man ikke kan tillade sig hvad som helst. Hun hjælper en ung mand med at flygte fra tyskerne og selv om det er farligt så finder hun det så spændende, at hun ikke rigtigt kan slippe tanken om den unge mand igen. Og desuden så han ret sød ud.

Anna finder dog hurtigt ud af at det nok er bedst at holde sig til den kæreste hun allerede har, for han er vist ikke helt så stor en kujon som hun først tror. Men hvorfor havde han så været hos Lisbeth?

Det er en velskrevet ungdomsbog der henvender sig til unge med interesse for historie, kærlighed og god underholdning, for bogen er virkelig fangende og kan derfor sagtens anbefales.

Grunden til jeg ikke giver den sidste stjerne er at den desværre også bliver ret overfladisk og der er rigtig mange bøger på markedet der handler om det samme, bare med en lidt større historisk baggrund og/eller flere detaljer.

Men ikke desto mindre er bogen klart værd at stifte bekendtskab med og især hvis man selv har søskende, for så vil man more sig over tonen mellem dem i bogen der det ene øjeblik syntes hinanden er irriterende og det næste er dybt fortrolige.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter