0 kommentarer

Køllesvingerne af Bjarne Kim Pedersen

af d. 30. juni 2016
Info
 
Sideantal

126

Udgivet

2014

ISBN

978-87-92625-95-3

Originaltitel

Køllesvingerne

Udgave

1. udgave, 2. oplag

 

Dette er tredje bog i trilogien om du unge mennesker som man ellers har kunnet møde i “Bøllevinger” og “Uden for festen”. Bogen kan godt læses for sig selv, men man får helt klart mest ud af den hvis man har læst de to forrige bøger, så man kender personerne som er med.

Denne gang handler historien om Kenneth, som må flygte fra et tæskehold. Det er nogen gutter som mener at de skal tæve ham fordi de føler at deres ære er krænket. De er generelt ret provokerende og kan heller ikke lide sigøjnere m.fl. Men det er altså Kenneth de er efter.

Kenneth arbejder på et hotel som kok og de opsøger ham også på hans arbejdsplads, hvorfor han må flygte igen. Denne gang er det dog så grelt at der bliver sat en eftersøgning i gang, da han ikke dukker op igen sådan lige. Han bliver heldigvis fundet af en fisker, men her ender sagen ikke. For nu er det en af hans venner det kommer til at gå ud over, Jens, som ender på sygehuset.

Politiet er selvfølgelig indblandet men alligevel fortsætter balladen.

Der er også en som ender med at blive dræbt i et trafikuheld, men om han er en af Køllesvingerne vil jeg lade kommende læsere selv finde ud af.

Bogen er rigtig god, der er spænding undervejs og man håber sådan at Kenneth klarer sig igennem.

Bogen er også oplagt til at skabe debat om hvordan man opfører sig, at man skal undgå sprut og stoffer samt at man ikke skal tro man er udødelig når man kører bil/mc, selv om man er ung.

Den henvender sig primært til unge drenge, unge mænd. Men kan sagtens læses af alle andre. Og vil være rigtig god i skole- og institutionssammenhæng, da den afspejler ungdomsmiljøet rigtig godt.

De fleste af os kender jo nok en eller flere unge mennesker og så kan denne bog være rigtig god til at få en snak om hvordan verden er skruet sammen.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter