0 kommentarer

Kvæler af Kim Faber & Janni Pedersen

af d. 2. april 2022
Info
 
Sideantal

409

Udgivet

2021

ISBN

9788740059762

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Endnu en spændende krimi fra Faber og Pedersen. ‘Kvæler’. Bare titlen. Det er den tredje bog i serien om Signe og Juncker, og den er lige så spændende som de to foregående.

En morder er på færde i København, hans første offer er en kvinde, der har skiftet navn og identitet efter at hun for år tilbage blev truet på livet af sin familie, fordi hun nægtede at gifte sig med den mand, de havde valgt til hende. Hendes bror Jamaal var den, der var mest truende – han er netop blevet anklaget for at have knivdræbt en mand. Men har han dræbt sin søster?

Snart sker endnu et mord. Det er ikke helt samme fremgangsmåde, men der er alligevel visse fællestræk, og gerningsmanden har ikke efterladt sig nogen spor – tilsyneladende. Da et tredje mord sker, finder man 2 hår – og de matcher DNA-fund ved nogle voldtægter, der fandt sted for år tilbage. Er der tale om en og samme gerningsmand? I så fald kan det ikke være Jamaal, da han er varetægtsfængslet. Signe og Troels bliver sendt ud for at tale med en af de kvinder, der blev voldtaget dengang og Signe er ved at kaste op over at sidde der sammen med Troels, for hun ved, at han har mindst en voldtægt på samvittigheden – den han begik mod hende for 4 år siden, hvor han også tog kvælertag.

Hun har ikke sagt det til et eneste menneske – ud over sin psykolog – men hun kan ikke holde ud at være i rum med Troels og det bliver mere og mere tydeligt for Juncker og Merlin, at der er noget helt galt. Men Signe nægter.

Hun meldte det ikke dengang, fordi hun godt ved, hvordan voldtægtsofre kan blive behandlet – de bliver mødt med mistro, det vil være ord mod ord, lagde hun i øvrigt ikke selv op til det-  nej, hun orkede ikke. Men det sidder i hende – det gnaver – det er ved at ødelægge hende.

Signe har før fusket med beviser – nu gør hun det igen – man mister lidt respekten for hende, når hun tager den slags metoder i brug, selv om hun er desperat.

Juncker skal skilles fra Charlotte, han har lige været igennem en operation for prostatacancer, men det har han ikke fortalt til nogen – på det punkt minder han om Signe, han snakker heller ikke om det, der er svært. Han starter på arbejde lidt for hurtigt efter operationen.

Bogen er virkelig spændende, spændingen optrappes til slut, og det ender meget dramatisk.

Bogen kan godt læses uden at have læst de to første bind i serien – men hvorfor gøre det? Det er tre spændende bøger, og da personerne er gennemgående og der sker mange henvisninger til noget der er sket i det tidligere bøger, giver det ingen mening.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter