0 kommentarer

Kun’traster af Glenn Enrico Buhl Liwervall

af d. 4. januar 2016
Info
 
Sideantal

61

Udgivet

2015

ISBN

978-87-93377-01-1

 

Kun’traster er en af format lille digtsamling af Glenn Enrico Buhl Liwervall.

Forsideillustrationen og titlen viser på glimrende vis, hvad digtsamlingen kredser om. Yderpunkterne. Fødsel, død, sorg, glæde, natur, kultur…..

Allerede indholdsfortegnelsen, i hvilken man ser, at digtene både er alfabetisk og kronologisk opstillet, giver antydelser af, at ikke kun digtenes indhold er kontrastfyldte, selve digtene er det også.

De første digte skød jeg således hurtigt en hvid pil efter, føj for den, hvor var de bare overtænkte. Og jeg som havde skuet hunden på hårene og regnet med en aldeles fremragende samling af digte! Heldigvis afslørede min notatteknik, at henved halvdelen af digtene i mine øjne sad lige i skabet. Og den anden halvdel, nå ja, for meget TÆNK, tænk sig.

Lad mig med to af samlingens digte vise, i hvor forskellige retninger vi bevæger os:

OPPE I TIDEN

Tiden går / undervejs skaber den sår / men den læger dem også / der kommer en tid / hvor vi alle lever på den lånt / og bare ville ønske / vi havde råd / til at købe mere tid / kommer tid, kommer råd / når livets timeglas rinder ud / er den ekstra værdifuld / tiden har sin egen timing / hver ting til sin tid / fra tid til anden / kærligheden har ingen alder / men det har tiden / tid til forandring / en anden tid / vi går alle op i tiden / mens tiden bare går

Oppe i tiden er ikke samlingens allerbedste digt i min optik, men er alligevel spændende fordi det viser, hvor langt Hr. Liwervall kommer, når associationerne får frit løb.

Helt anderledes tænkt er:

ORDSTYRER

Få styr på ordene / undgå at ordene styrer / få styr på ordstrømmen / inden ordene strømmer mod strømmen / få styr på ordene / undgå at ordene bliver sat over styr

Hvilken stil man som læser foretrækker er selvfølgelig individuelt, men bottum line er, at digtene er så forskellige, at det næsten ikke kan undgås at nogen af dem rammer plet.

Det er svært for mig at opsummere, netop fordi helhedsindtrykket bliver så komplekst. Alt i alt indeholder samlingen dog helt bestemt mange digte, som opfylder ét meget væsentligt kriterium, nemlig at de kan læses igen, og måske give en helt nye mening eller efterlade et nyt indtryk.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter