0 kommentarer

Ubevidst rødgang af Lars Frost

af d. 7. november 2008
Info
 
Sideantal

303

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-07174-0

 

Ingeniørroman står der under titlen på bogens omslag. Og jeg skal da lige love for at vi får ingeniører.

Bogen er delt i to. Første del foregår i Danmark, hvor vi møder Erik og Grethe, og deres søn Arne. Vi møder også deres familie, og er blandt andet med da Eriks bror bliver syg, og må forlade den fædrene gård for en tid. Så tager Erik over, og ender midt mellem bønder og tilflyttere, sommerhusturister og nynazister.
Bogens anden del foregår i Italien, primært i Venedig, hvor vi af en eller anden grund skal med en flok ingeniører rundt og redde byen fra dens undergang. Anden del giver os også et lynkursus i stålets historie – årsagen til dette leder jeg endnu efter.

Af bogens bagside fremgår det at “Ubevidst rødgang er bogen om dem, der byggede det Danmark, vi bor i i dag – ingeniøren, igangsætteren, forretningsmanden, hustruen, landmanden, den studerende, politikeren, de visionære, dem, der sprængte rammerne, og dem, der sad og kiggede på, at rammerne blev sprængt i 1970’ernes begyndelse.”

Det var den bagsidetekst der lokkede mig til at læse bogen. Jeg har endnu ikke regnet ud, om der er tale om stor litterær kunst – så stor, at vi nærmer os “Kejserens-nye-klæder-syndromet” – eller om der bare er tale om en ualmindeligt forvirrende og ikke specielt velskrevet roman.

Uanset om det er det ene eller det andet, så fik jeg i hvert fald ikke noget ud af at læse den – hvis man ser bort fra nogle timer i totalforvirringens skygge.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter