0 kommentarer

Krat af Christian Jungersen

af d. 11. august 2013
Info
 
Sideantal

431

Udgivet

2005

ISBN

87-583-1159-9

 

Det kan være farligt at læse et forfatterskab baglæns. For man får ikke altid, hvad man forventer.

Jeg blev begejstret for Christian Jungersens “Du forsvinder”, så da min vej faldt forbi hans første roman “Krat” var jeg bare så parat til at kaste mig over den. Men denne roman er helt anderledes – det er en symfoni af psykologisk forvirring – og jeg havde til tider svært ved at følge med – og var flere gange ved at lægge bogen fra mig – men jeg måtte bare vide, hvad det var der ventede. Og historien fik en ganske raffineret drejning som siderne blev vendt. Og slutningen var værd af få med.

Bogen handler om den 82-årige Poul Martin, der ryger ind og ud af hospitalet med hjerteproblemer. Den er skrevet skiftevis i nutid og i et tilbageblik til Poul Martins ungdom. Den beskriver det venskab, som Poul Martin havde med den karismatiske Eduard – et venskab, som vi gennem bogen fornemmer, blev skæbnesvangert for de to ungdomsvenner. Et venskab, der starter positivt, men ender negativt.

I sit livs aften er det Poul Martin magtpåliggende at opsøge ungdomsvennen endnu en gang for – helst for at sikre sig, at han er den, der lever længst.

Bagsiden : “Man kan kun være imponeret over Christian Jungersens indlevelsesevne og sans for raffineret psykologisk spil.” (Information).

Bogen kommer ikke til at så på min reol ved siden af “Du forsvinder”, men var dog et bekendtskab værd.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter