0 kommentarer

Kraftidiot af Tommy Jaud

af d. 19. april 2009
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

256

Udgivet

2008

ISBN

978-87-992362-0-6

Originaltitel

Vollidiot

 

Jeg må indrømme, at jeg har et lidt andet indtryk af bogen end den tidligere anmelder. Har lige købt bogen på udsalg, og jeg grinede mig egentlig temmelig meget igennem den – men måske er det en kønsspecifik ting, da bogens hovedperson jo er en fyr og ikke en pige, som man ellers typisk har set det i “Nynnes dagbog”, “Bridget Jones” osv. Faktisk kan bogen godt siges at være et mandligt modspil til disse titler, bortset fra at jeg synes Jaud skriver meget sjovere – humoren er sortere og mere respektløs, hvilket jeg godt kan lide.

Og det er rigtigt at Simon er en “stor lort”, men det gode ved det hele er netop at han bliver straffet for sin opførsel – på et tidspunkt i bogen får han en ordentlig straf for sin opførsel, og det gør at han (måske) kommer til at tænkte lidt mere over sin opførsel til en anden gang.

Da jeg ikke har problemer med at læse tysk fik jeg for sjov fat i originalversionen “Vollidiot” som kom i 2004 for at se om romanen ville have kunnet oversættes “lige over” således at den ikke havde foregået i København, og vil jeg helt klart sige ville have været en fiasko. For den tyske bog indeholder referencer til personer som f.eks. Rudi Assuaer, Hella von Sinnen og Die Phantastichen Vier, og hvem her i landet kender lige dem? Så jeg mener helt klart at bogen er blevet versioneret på en meget fin og troværdig måde, man mærker faktisk ikke, at der er tale om en bearbejdelse, men tror nærmest at man sidder med et helt selvstændigt værk, hvad man faktisk også gør. Og i forhold til den tyske udgave så har “Kraftidiot” en del sjove referencer til dansk politik som naturligvis ikke findes i den tyske version. Så mangler du en god og frem for alt sjov bog til ferien så vil jeg give “Kraftidiot” min varmeste anbefaling.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter