0 kommentarer

Kortsamleren af Colin Harrison

af d. 21. marts 2018
Info
 
Sideantal

375

Udgivet

2018

ISBN

978 87 7200 145 6

Originaltitel

You Belong to Me - oversat af Mich Vraa

Udgave

1. udgave

 

”Kortsamleren” er en pragtfuld spændingsroman fra øverste hylde af den kulørte litteraturs mangfoldige udbud. Plottet er sindrigt og medrivende, den erfarne amerikaner Colin Harrison skriver en smuk, sprød prosa, og Mich Vraa har som altid oversat på bedste vis. Trænger du til et skud uforpligtende kvalitetsunderholdning på højt plan, kan du roligt hugge til her.

Paul Reeves er en velhavende immigrationsadvokat, der efter et par hårde skilsmisser lader sig opsluge af sin kolossale (og kostbare) interesse for gamle kort over New York. Men kvinderne vil ikke helt lade ham være i fred.

Rachel vil have barn med ham. Og hans unge, underskønne nabo Jennifer i den mondæne ejendom vil bare underholdes, mens hendes stjernerige og arrogante mand, Ahmed, farter verden rundt for at hive endnu flere millioner hjem.

En gammel flamme fra Texas, tidligere professional soldat, opsøger Jennifer, og pludselig eksploderer begivenhederne omkring Paul. Mænd bliver bortført, myrdet, efterladt på skumle steder i byen, der aldrig sover. Og nogen snyder vores helt for at erhverve det kort, han allerhelst ville eje i hele verden – et kort, som selveste George Washington i sin tid brugte i felten.

Så vidt plottet. Men heldigvis vil Colin Harrison meget mere end at fortælle en lineær historie. Han fører os rundt i New Yorks bedre kredse og tager os på små, eksotiske afstikkere til Iran under shahen, til Mexico under narkokartellerne og til Hongkong under opiumspibernes glød.

Man er aldrig i tvivl om, at Harrison blot ønsker at underholde sine læsere, der er ingen dybere mening eller skjulte dagsordener, men når man skriver så godt og intelligent, er det skam en honet ambition. Hvor er manuskriptforfatteren og den store pengepung, Netflix?

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter