0 kommentarer

Kongen længe leve af Fay Weldon

af d. 20. august 2015
Info
 
Sideantal

341

Udgivet

2013

ISBN

978-87-11-37188-6

Originaltitel

Long live the king

 

“Kongen længe leve” er 2. bog i Kærlighed og arv-trilogien. Den fortsætter umiddelbart hvor første bog sluttede. Arthur og den rige amerikanske Minnie er nu gift, og begge familier er glade. Nu venter de så bare på en arving, især Arthurs mor Lady Isabel er spændt og håber at Minnie kan levere varen. I denne bog hører man også mere om familiens patriak, Robert Lord Dilberne. Han har et noget anstrengt forhold til sine brødre, og har mistet kontakten til en af dem, en præst, for ganske nyligt. Denne præstefamilie følger man også i bogen, og man må sige at de lever et noget mere jordnært liv end den fornemme famille i London. Præsten og hans kone har datteren Adela, som de påtænker at sende i kloster. Dog sker der pludselig mange dramatiske hændelser, og Adela må hurtigt blive voksen og træffe selvstændige beslutninger. Det viser sig, at hun har alternative evner, som der desværre er flere, der prøver at udnytte.
Mens alt dette foregår med deres niece, har familien Dilberne nok at gøre i London. Den nye konge skal krones, og som tilhørende hoffets inderkreds, må de tage del i forberedelserne. Familiens datter Rosina giver også sine forældre grå hår i hovedet, de har efterhånden opgivet at finde en ægtemand til hende, men pludselig ser det ud til, at Rosina selv kan gøre noget ved den sag.

Fay Weldon skriver dejligt let og levende. Det er nærmest som at “læse” en film, eller måske er det fordi jeg har set Downton Abbey for nylig. Det er en både hyggelig og spændende tid, romanen foregår i og intriger og bekymringer springer frem gang på gang.
Inden jeg startede på bogen læste jeg (som de fleste vel gør) bagsideteksten. Og det fortrød jeg virkeligt. Her står nemlig alt for meget af handlingen, bla. noget der først sker i sidste halvdel af bogen. Det tog rigtig meget af spændingen i bogen, desværre. Men ellers er det god og livlig underholdning.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter