0 kommentarer

De døde dukkers sommer Af Antonio Hill

af d. 29. juni 2013
Info
 
Sideantal

348

Udgivet

2012

ISBN

978-87-11-40792-9

Originaltitel

El verano de los juguetes muertos

 

En seksårig pige findes druknet i et svømmebassin på skolens sommerlejr. I vandet omkring hende flyder et helt optog af lige så døde dukker. År senere omkommer en ung mand, da han falder ud af sit vindue i faderens villa. Få dage senere findes en jævnaldrende pige med overskårne pulsårer i familiens badekar. Deres forældre er venner og tilhører Barcelonas bedre stillede kredse, men har de tre døde andet til fælles?

Héctor Salgado er kriminalkommissær i Barcelona. Oprindelig kommer han fra Argentina, men han føler og fører sig som en indfødt cataloner. Han og en ung, kvindelig makker sættes til at grave i den spegede sag, hvilket dog kompliceres af, at en sort voodoo-doktor anklager Salgado for grov vold. Det bliver ikke bedre af, at doktoren pludselig forsvinder sporløst, og at der i hans konsultation findes et blodigt grisehoved og andre effekter, der tyder på, at nogen prøver at kaste en forbandelse på Salgado.

Til overflod er Salgados eks skredet til fordel for en lesbisk veninde, og hans teenagesøn er tilsyneladende forsvundet. I fem hektiske dage og nætter kæmper den seje argentiner og hans sympatiske kolleger for retfærdigheden i et solbagt Barcelona, hvor temperamenterne flammer, og elskoven florerer.

‘Den internationale krimi-bestseller fra Barcelona’, står på forsiden af Antonio Hills “De døde dukkers sommer”. Succesen er for så vidt forståelig nok, da Hill behændigt formår at blande mange af de bestanddele, der skaber en blockbuster: Mystiske mord, hed sex og smukke mennesker situeret i pittoreske rammer.

De samme ingredienser indgår imidlertid i mange tv-soaps, og følelsen af at se en underholdende, men noget overfladisk føljeton indfinder sig ofte undervejs. Personerne er ikke mange spadestik dybe. Den catalanske hovedstads særlige magi glimrer ved sit fravær, og byen kunne nemt erstattes med en hvilken som helst anden spansk storstad i en kvælende varm sommer. Handlingsgangen er godt fundet på, men ikke ligefrem neglebidende spændende.

“De døde dukkers sommer” er en standardvare og som sådan udmærket ferielæsning.

Tak til Kirsten A. Nielsen, der leverer en lydefri oversættelse.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter