0 kommentarer

Kommando Villavej af Kim Fupz Aakeson

af d. 6. januar 2007
Info
 
Sideantal

225

Udgivet

2006

ISBN

978-87-02-04990-9

 

“Kommando Villavej” er en gedigen øjenåbner, en kritisk reprimande til alle os herude i verden, om at vælge de rette livsveje og ikke bare følge med strømmen og vågne op en dag og være fortabt og deprimeret.
Med denne opvækkende samtidsroman prøver Kim Fupz Aakeson at belyse bagsiden af medaljen; hvad venter os, hvis vi bliver ved på denne måde, uden at finde formål med tilværelsen. Det er netop dette budskab, som han vil ud med – og karaktererne i bogen skal fange dem, han prøver at ramme.

“Tre mænd kommer til kort i tilværelsen. Det ramler for dem, og de har svært ved at se meningen med det hele. Men de finder sammen, de er vrede, de vil slå igen, de vil råbe verden op. Og det viser sig at de ikke er alene.” (Bagsiden)

Ulrik, 49 år gammel, gift og med datter. En egentlig ret fornuftig, sympatisk fyr, som pludselig bliver udsat for et bankrøveri og dette sætter gang i hans indre mekanismer. Søger at råbe verden op ved hjælp af ord og handlinger af betydning. Den fortvivlede del af trioen.
Mik, butiksovervågning i Magasin, med kæreste. Elendige, gamle forældre og en fed, dum ko af en kæreste. Hun skrider fra ham, og han beslutter sig for at leve uden. Råber folk op med vrede og vold. Finder på navnet “Kommando Villavej”. Den vrede den af trioen.
Skipper, arbejder ved metroen. Kæmpestor hjemmeværnsmand, der bliver udsat for indbrud og død i familien. Bliver indlemmet i bevægelsen til sidst. Vil gerne finde mening og kommer med mange ideer. Dog er han ikke den mest fremtrædende af dem. Den stabile del af trioen.

De tre mænd er fortvivlede, vrede, forargede, fortabte. De søger betydning ved livet og møder hinanden, hvorefter de danner alliance og starter “Kommando Villavej”. Mens de langsomt bygger sig opad i tilværelsen og kommer på ret køl igen, finder de ud af, at mange andre har fået interesse for dem og deres mening; og det viser sig, at der må bringes ofre for at trumfe den mening igennem.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter