0 kommentarer

Kokoro af Susanne Jorn

af d. 23. oktober 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

61

Udgivet

2005

ISBN

87-7466-440-9

 

En blank indrømmelse: på det seneste har jeg været fjantet med at læse digte. En anden indrømmelse er, at jeg så ikke altid er lige begejstret for det jeg læser, men det er en helt anden snak.

Den seneste digtsamling, der er flygtet fra bogreolens støv og over i mine hænder er “Kokoro” af Susanne Jorn. En digtsamling på 61 sider, der består af både digte og japanske skriftegn (og en oversættelse af hvad disse tegn betyder).

Digtene, der alle er meget korte, handler om så forskellige emner som jalousi, rejser og forholdet mellem mennesker, især de tanker, der går gennem hovedet når man er i et parforhold.

Kvaliteten af digtene er særdeles svingende. Flere af digtene er rige på billedsprog, smukt skrevet og lige til at gå til. Andre af digtene er til gengæld forvrøvlede og gav af den grund ikke den store mening for mig, det er dog muligt, at digtene har givet ganske fin mening for forfatteren selv.

Jeg synes dog, at det var en fin detalje, at digtsamlingen er krydret med japanske skrifttegn, omend jeg ikke kan gennemskue hvad formålet med disse tegn har været.

Jeg lander på en vurdering på 3 stjerner for “Kokoro”, det var en rimelig læseoplevelse, der hverken var fremragende eller decideret dårlig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter