0 kommentarer

Det skæve hus af Erik Nørgaard

af d. 23. oktober 2014
Info
 
Sideantal

217

Udgivet

1997

ISBN

87-02-03041-1

 

Det er et stykke tid siden jeg har læst en bog af denne kaliber. Den er åben, ærlig og viser livet både fra den gode og den dårlige side.

Den handler om Eriks opvækst. Opvæksten under krigen, fattigdommen som til trods for trange kår ikke var det der fyldte mest.

Erik er rødhåret og det bliver han drillet med i skolen, mest af pigerne som han gerne vil have opmærksomhed fra så derfor tror han ikke altid selv at han er noget særligt for dem. Han drømmer derfor om de eskapader der kan være dreng og pige imellem når han er kommet i seng om aftenen.
Men så hører han at man kan miste sine hænder hvis man “leger med sig selv” – det konstatere han dog hurtigt er løgn .

Hans far slider for at tjene bare lidt til familien og selv hans mor må finde arbejde. De kommer ellers fra bedre kår, men er stukket af fra familien på Sjælland for at være sammen og ikke føle at familien blander sig.

Men de er omstillingsvillige og da de når til det skæve hus, som de kan flytte billigt ind i fordi, nå ja… det er skævt, så begynder tingene at fungere lidt bedre. Det er stadig en kamp, men de ender med at bo der i mange år.

Man får på en fin måde beskrevet hvordan forholdene var da tyskerne dukkede op og hvordan Erik som teenager bliver en del af modstandbevægelsen.

Erik bliver redaktør som 17-årig hvilket jo i sig selv er uhørt, men der er en hel del ting der fører ham helt derhen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter