0 kommentarer

Københavns mysterier Af Benn Q. Holm

af d. 6. juli 2008
Info
 
Sideantal

310

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31569-9

 

“Københavns Mysterier” er en fortælling om forfatteren Q der forsøger at holde en balance mellem arbejdet, familien og FCK kampene som han følger lidenskabeligt.

“Københavns Mysterier” er også fortællingen om Paul. Arkitekten der havde det hele, men som en aften mistede sin søn og efterfølgende kone, hus og virksomheden. I dag går han rundt om natten og samler indtryk af København, og fortæller historier ved sin søns gravsted på Assistens Kirkegården.

“Københavns Mysterier” er samtidig titlen på en klumme, forfatteren Q læser med stor interesse. Det er en klumme, der kommer vidt omkring København og menneskene, der alle hver for sig er et mysterium i sig selv. I klummen her er der mange gode guldklumper omkring København før og nu, som tages med i skribentens beskrivelser af menneskene.

Romanen er tankevækkende og underholdene, og vekselvirkning mellem de tre fortællinger er god. Man forstår Q i sin familie og arbejdsstress, man føler med Paul og man beundrer og forundres af den navnløse klummeskribent, der så rammende beskriver mennesker og gamle historier.
Som altid med Benn Q Holms bøger så er sproget dybt og alligevel enkelt og en sand fornøjelse at læse. Jeg kan kun anbefale denne bog varmt.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter