0 kommentarer

Kim Larsen – Mine unge år af Jens Andersen

af d. 13. april 2020
Info
 
Sideantal

326

Udgivet

2018

ISBN

978-87-400-4943-5

Udgave

1. udgave, 2. oplag

 

En af de sidste dage i september 2018 døde Kim Larsen, Danmarks nationalskjald og en af landets mest populære musikere, kendt fra bl.a. Gasolin.

I de sidste 6 måneder før sin død arbejdede Kim Larsen sammen med forfatteren Jens Andersen om at skrive en erindringsbog, der er baseret på en række lange interviews, hvor Kim Larsen fortalte om sine rødder, sin familie og om sin barndom og ungdom – fra slutningen af 40´erne og frem til starten af 70´erne, hvor Kim Larsen flyttede til Christianshavn og var med til at danne bandet Gasolin.

Det er en fortælling om en opvækst i en arbejderklassefamilie, hvor faderen skred da Kim Larsen var ganske lille og moderen derfor stod alene med ansvaret for Kim Larsen og hans storebror. En opvækst i Københavns NordVest-kvarter, der dengang som nu er et arbejderkvarter, en opvækst med skolekammerater, film i biografen og en mor, der var en god forælder og en far, som Kim Larsen beskriver som, at et menneske han ”forbinder med kulde”. Det er også en historie om de spæde forsøg med kærligheden og om at blive forælder.

Det er også en bog om Kim Larsen, der bliver uddannet skolelærer, kommer på højskole og nages af en tanke om at han ikke skal være lærer men i stedet være musiker selvom lærergerningen er en mere sikker vej at gå når man er blevet far og har barn at forsørge. Det er også en bog om at forfølge sine drømme – og få succes med det – og en bog, der giver et unikt indblik i hvem Kim Larsen var som menneske – og ikke kun som musiker og nationalskjald.

Jens Andersen har efter min mening bedrevet et lille mesterværk med denne bog om Kim Larsen. Han har gjort sit forarbejde godt og skriver både godt og overbevisende – det er gedigent håndværk og der er tale om en bog, der er meget vanskelig at lægge fra sig fordi den er så god.

Meget spændende og informativ bog, som jeg ikke kan rose helt nok, den er fremragende og faktisk et lille mesterværk.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter