0 kommentarer

Den der falder af Michael Larsen

af d. 13. april 2020
Info
 
Sideantal

274

Udgivet

2020

ISBN

978-87-406-2172-3

Udgave

1. udgave

 

Vidste du, at Dan Brown bor på Ærø og faktisk hedder Michael Larsen?

Det er nu ikke helt rigtigt, men selv siger forfatteren om bogen, ”at stort set alle væsentlige ting i romanen er virkelighed fra ende til anden. Hændelserne er ægte. Disse ting er virkelig sket. Selv de ting, hvor man som læser nok vil sige, at dette er ikke sket, dette kan umuligt passe – jo, netop der.”

Det er ret vildt, for der er virkelig mange mystiske ting der kommer for dagen i Den der falder, som bliver kaldt en videnskabsthriller.

Det hele starter med Julie, der er besat af svirrefluer, hun fotograferer dem og en nat laver hun en akvarel af en art, der ikke er set i 10.000 år. Samtidig er hun ramt af søvnlammelser, hun drømmer om den samme mand, der vil kvæle hende, og efter et mystisk ophold på et slags hospital, der skulle have kureret hendes tilstand, flygter hun hjem, kun for at opdage, at to kvinder er blevet myrdet i den opgang hun selv bor i, og sammen med en excentrisk forfatter, der bor øverst i lejlighedskomplekset, flygter hun.

Ligesom i Browns bøger rejser parret herefter verden rundt, for at opklare mysteriet, selvom jeg ikke helt kan forklare, hvad mysteriet egentlig er! Tiden er knap, for Julie tør ikke at sove, og man kan kun klare sig i højest 14 dage uden søvn….

Bogen er fyldt af utrolige fakta, som historien om den mand, Julie drømmer om. Ham er der mange der har drømt om over hele verden, men italieneren der har startet fænomenet har indrømmet, at det hele var fup. Problemet er så, at Julie har drømt om ham i mange år inden fupnummeret.

Bogen er på samme tid meget spændende og langt ude i hampen. Det umage par, med en aldersforskel på små 35 år, har en fin kemi og kommunikationen er både rap og morsom. Men de rejser til så mange forskellige destinationer, og møder en del mennesker, som man kun berører perifert, så det bliver lidt forvirrende og svært at holde styr på navnene. Historien stikker i mange forskellige retninger, hvad er virkelighed, hvem kan man stole på? Men jeg kan rigtig godt lide at blive udfordret, og det bliver man bogen igennem, der nogen gange er lige på kanten til science fiction.

Alle de mystiske fakta, som optræder i bogen, er enormt underholdende, som f.eks. drømmemanden, eller Gobekli Tepe udgravningen, grønlandske meteorkratere, MH 748 osv. Det kører rundt med informationer, og jeg ved ikke om det er en fejl eller en del af forvirringen, at Moses bliver tilkendt æren af at have ført arken i sin tid??

Hr. Larsen skriver godt, replikken er skarp og underholdningen er i top. Jeg føler bagefter, at han har løftet skallen på mig, og rørt rundt i hjernesuppen med et piskeris. Bogen henvender sig helt klart til Dan Brown fans, og især alle de mystiske fakta var jeg ret vild med. Jeg slog en del ting op på nettet, mens jeg læste, så man risikerer faktisk at lære noget af bogen.

God underholdning, selvom man bagefter godt kan føle, at oplevelsen har været ligesom at forsøge at fange et stykke vådt håndsæbe i brusebadet…

Anmeldereksemplar fra Forlaget Turbine.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter