0 kommentarer

Jagten på den talende hund af Morten Dürr

af d. 14. marts 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

233

Udgivet

2015

ISBN

978-87-92789-28-0

 

Vi møder to drenge, Kurt og Mikkel.

De er kæledyrssnappere. Altså de stjæler folks kæledyr og kræver så penge ind for at aflevere dem igen. Og vi snakker mange penge. Flere tusind kroner har de tjent på den måde og har derfor både spillekonsol, popcornmaskine, slushicemaksine og et kæmpe lager marabouchokolade m.m.

Det er lidt underligt for de fleste børn kan ikke komme i nærheden af så mange penge…

De beskrives som ældre end de er, reelt er de 10-11 år gamle. Det forvrænger historien lidt for det er lidt malplaceret at de beskrives som værende ældre.

Den ene er forelsket i en pige der spiller Chopin på klaver og som syntes at kæledyrssnapperne er nogen modbydelige typer.

Da der kommer en ny elev på skolen opdager de at han har en meget speciel hund. Den kan nemlig tale. Så den må de jo hellere stjæle for så kan de tjene gode penge til bl.a. at afbetale en gæld til en elev i de større klasser.

Men da hunden er så speciel bliver der sendt to mordere efter drengene.

Samtidig vil hunden ikke hjem igen men vil gerne have hjælp til at finde sit livs kærlighed.

Så der skal tænkes hurtigt.

Ikke en børne-/teenbog der har så meget nyt at byde på og der er mange andre bøger på markedet der kan lidt mere. Men historien er da rimelig og selv om bogen ikke er illustreret så kan man godt se nogen af de forskellige situationer for sig undervejs.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter