0 kommentarer

Kantate af Kristin Marja Baldursdóttir

af d. 24. april 2015
Info
 
Sideantal

227

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-15049-0

Originaltitel

Kantata

 

”Kantate” er en utrolig velskrevet og indlevende roman. Dens nære beskrivelse af den skønne islandske natur er så malerisk, at man ser det hele for sig – haven som er ved at gro Nanna over hovedet, alle de små ting som findes i haven, specielt er hun interesseret i, om myren har fundet vej også til Island, og beskrivelsen af hendes forhold til og snakken med alle planterne og buskene er rørende.

Vi mærker gennem hele bogen en spænding, og man ligesom fornemmer et varsel – hvad vil der ske? Katalysatoren til denne spændte tilstand – som løses op på de sidste sider i bogen – skal findes i den fremmede fotograf, som kommer til Island for at fotografere mennesker – lyse mennesker, som han ikke er bekendt med fra sit hjemland. Denne fotograf får nogle sider frem i hovedpersonen Gylfe, hans kone Nanna og broderen Hjalmar, ligesom den prikker til en løsning på revisoren Finnurs gåde omkring nogle uregelmæssigheder i hotelejeren Gylfes regnskaber.

Forfatterens fokus på de små ting – som bliver store i hendes beskrivelse – er formidabel. Specielt morsom er menneskeliggørelsen af den lille halte hund Olli, som tilhører Gylfes nevø Dúi – som i parentes står stille i sin receptionsverden, hvor han ikke befinder sig allerbedst. Også musikken som kunstart spiller en rolle i forfatterens beskrivelse af hovedpersonerne.
– Alt i alt en rigtig god roman, spændende læsning og skrevet af en forfatter som kender mennesker og natur på godt og ondt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter