0 kommentarer

Julius og Pæremadsen 1: Prinsen af pæremosen af Bodil El Jørgensen

af d. 11. januar 2013
Info
 
Sideantal

158

Udgivet

2001

ISBN

87-562-9006-3, 978-87-562-9006-7

 

“Prinsen af Pæremosen” er meget, meget sjov, ret uhyggelig og obligatorisk højtlæsning for de 6-8 årige. Det er børnefantasi fyldt op med enormt sjove personager, en forvirret knægt man kan relatere til og en ret uhyggelig heksedame.
Drengen Julius bor alene med sin mor i en lille, almindelig by med cirka 3000 indbyggere. Han tilbringer sin fritid i mosen, hvor han en dag støder ind i en højst mærkværdig mand som præsenterer sig som heksemester på jagt efter en særdeles aktiv heks som skulle opholde sig i Julius’ by.
Julius bliver hevet ind i kampen, hvor modstanderen tilsyneladende bare er en rig dame der ejer byens supermarked. Men når man lige får set ordentligt på hende og hører om hvordan hun skal bruge 3000 liv (!) for at holde sig selv evig ung – ja, så ved man nok at man har med en ægte heks at gøre.

“Prinsen af Pæremosen” er fuld af fantastiske påfund som en magisk tudsepresse og hekseregler. Vidste du f.eks. at hekses tårer skiller ting ad? Hvad man kan bruge den viden til kommer dryppende som sjove overraskelser.
Bente Bech har illustreret bogen og hendes tegninger matcher historien perfekt. Man kan nærmest ikke forestille sig at Pæremadsen kunne se anderledes ud end han gør i hendes fortolkning.

Heksemesteren selv er herre-sjov. Han snupper endelserne når han taler, er altid hurtig og kaster gerne Julius over skulderen hvis det går for langsomt, og så traver han ellers derudaf med kæmpeskridt for at bekæmpe alverdens hekse.

Bodil El Jørgensen står til en krammer for en af de rigtig gode oplevelser med min knap 7-årige, der åndeløst påstod at han ikke synes det var specielt farligt for så at falde sammen af grin over heksemesterens opførsel.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter