0 kommentarer

Ødelagt rim af Nicolaj Stochholm

af d. 11. januar 2013
Info
 
Sideantal

64

Udgivet

2013

ISBN

978-87-02-13167-3

 

Det er svært at sige noget samlet om Nicolaj Stochholms seneste digtsamling, andet end at alle digtene er centreret omkring jeget.

I mange af digtene er jeget og hovedpersonen, forfatteren, på mystisk vis løsrevet fra hinanden. Jeget oplever, sanser, reflekterer over kroppen og over mennesket i sig selv. Centralt står sansninger over de nære ydre omgivelser hvad enten der er tale om det kolde København eller det varme, sitrende Spanien.

Det er en samling digte, der tjener sig bedst ved at blive læst over tid. Enkelte giver hurtigt mening, siver med deres åbenlyse rigtighed lynhurtigt ind under huden på dig. Som f.eks:

Digtet som idiot:

“Lad os lege at vi to ikke er her / og digtningen er et påskud / for at se løgnen som den er / lad os tænke os en bølge i en / bundfrossen spand lad os tænke / vinduet fri for enhver vandel / før eller fremtidig og lad / det være sandt lad os lege / at himlen er et net lad os / lege at jorden ikke er giftig / lad os lege at livet er noget / vi kan standse for sjov”

‘Ødelagt rim’ er en fin lille samling digte, på sin vis alle er centreret omkring det frustrerende i ikke altid at kunne finde hoved og hale i egne sansninger og egne handlinger i denne verden. Rimet er ødelagt, men er det som konsekvens af hovedpersonens ødelagte sammenhæng og konsekvens i egen gøren og laden.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter