0 kommentarer

Journey to Death af Leigh Russell

af d. 10. september 2016
Info
 
Sideantal

304

Udgivet

2016

ISBN

9781503951921

Originaltitel

Journey to Death (ikke oversat)

 

Af en eller anden grund er den meget produktive engelske krimiforfatter Leigh Russell, aldrig blevet oversat til dansk. “Journey to Death” er første bind i rækken af mysterier med den purunge Lucy Hall i hovedrollen.

Lucy har droppet kæresten Darren, efter at have fundet ham sammen med en anden kvinde. Lucy’s forældre fejrer deres 25-års bryllupsdag, med en ferie på Seychellerne, hvor Lucy’s far, Roger, arbejdede 30 år tidligere. De inviterer Lucy med, for at hun kan få tankerne lidt væk fra bruddet med Darren. Da Roger arbejdede på Seychellerne i sine unge dage, havde hen et forhold til en gudesmuk kvinde, som han ikke siden har haft kontakt med.

Nu er Roger tilbage med sin kone og datter. I tiden der er gået, har nogen på øen ventet på netop dette. Der er noget der skal hævnes.

Og så går det ellers derudad med bortførelse, slagsmål, politi og røvere, men også med strandture, drinks og hyggelige frokoster.

Flere gange tænkte jeg på, at det at læse “Journey to Death”, må være lidt som at læse bøgerne bag “Midsomer Murders” (Barnaby). For selv om handlingen er henlagt til Seychellerne ud for Afrika, er tonen så britisk, at det bliver helt hyggeligt, på den der underspillede halvgroteske måde, som kun englændere mestrer.

Det er ikke en krimi, hvor blod og indvolde driver ned ad siderne – hvilket jeg sætter stor pris på. Faktisk er “Journey to Death” ikke en krimi som sådan. Mere et mysterie. Og så er den langsom. Virkelig langsom. Lige med undtagelse af de gange hvor den kortvarigt eksploderer i actionlignende scener, for så straks at falde tilbage i et roligere tempo, hvor der altid er tid til en drink.
Langsomheden gør, at Russell har rigtig god tid til at bygge sine karakterer op, så de fremstår som troværdige enkeltpersoner. Et klart plus, i forhold til de karikaturer vi ofte møder i de mere voldelige action-krimier. Det hyggelige engelske kammer aldrig over, så bogen bliver ufrivilligt morsom eller fjollet, og handlingen skrider stille og roligt frem.

Slutningen havde jeg ikke regnet ud – ikke det hele i hvert fald – og det kan jeg godt lide. Noget jeg har lidt sværere ved at bryde mig om, er de løse ender og scenografiske fejl der dukker op en gang imellem. Især en passage i slutningen er voldsomt utroværdig, og det er lidt ærgerligt.

Men uanset hvad, så var jeg godt underholdt, og kan anbefale Leigh Russell hvis man lige står og mangler lidt let ferielæsning.

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter