0 kommentarer

Jeg vil savne dig i morgen af Heine Bakkeid

af d. 1. april 2020
Info
 
Sideantal

335

Udgivet

2019

ISBN

978-87-11-56563-6

Originaltitel

Jeg skal savne deg i morgen

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Fyrtårne er mystiske, dragende og smukke, og der er skrevet mange bøger, hvor scenen udspiller sig i eller ved et fyrtårn – og her er endnu en! Forsideillustrationen til Heine Bakkeids ”Jeg vil savne dig i morgen” er på samme tid smuk og ildevarslende. Og det er også den fornemmelse, der ligger som en melankolsk underlægningsmelodi, mens man vender siderne i bogen.

Bogen er første bog i en serie om den tidligere afhøringsleder Thorkild Aske og foregår i Nordnorge, hvor forfatteren selv er vokset op.  Jeg er ret begejstret for skrivestilen og vil glæde mig til at læse de kommende bøger.

”Jeg vil savne dig i morgen” er en krimi, der er spændende på den stille måde. Forfatteren tager sig tid at beskrive persongalleriet og det samfund, som bogen foregå i. Naturbeskrivelserne er indlejret på fineste vis i bogens handling, og når stormen raser og bølgerne er høje, føler læseren sig med helt ude i båden eller ude ved de barske klipper. Det er som at være der selv. Bogens dykkerscene var for mig så realistisk, at jeg blev klaustrofobisk og måtte op og have luft.

Det er ikke en krimi af den slags, hvor man som læser rasende vender siderne for at få vished for, hvad der sker på næste side – men en krimi, hvor man giver vores helt tid til at finde ud af det, han nu skal finde ud af – og undervejs lærer ham og hans dæmoner at kende.

Plottet er interessant, og det er forfriskende, at bogen ikke har en cliffhanger til næste bog i serien, men afsluttes med det sidste punktum.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter