0 kommentarer

Comedy Queen af Jenny Jägerfeld

af d. 31. marts 2020
Info
 
Sideantal

194

Udgivet

2019

ISBN

9788763860086

Originaltitel

Comedy Queen

 

’Comedy Queen’ handler om Sasha på 12, der bor alene sammen med sin far. Sashas mor har begået selvmord. Hun led af depressioner og var ret tit ret ked af det. Da Sashas mor begår selvmord, efterlader hun sin lille familie i kæmpe krise. Nu skal Sasha og hendes far finde ud af at leve med noget, der er helt umuligt at leve med.

Det er altid forfærdeligt, når en forælder dør. Det er svært at finde ud af, hvordan man skal være i sin sorg. Når man ikke engang kan finde ud af, hvordan man selv skal føle, kan det være helt umuligt at dele sine tanker og følelser med andre. Sashas far græder, men det gør Sasha ikke, for hun vil ikke ligne sin mor. Desuden er der ingen grund til, at gøre far mere ked af det. Så hun holder sine tanker og sin smerte for sig selv.

Udadtil fylder døden ikke så meget i Saschas liv, men det gør den indeni. Eftersom Saschas mor ikke kunne holde livet ud, har Sascha fået det ind i sit hoved, at hvis hun ikke skal ende som sin mor, må hun ikke VÆRE som sin mor. Derfor udarbejder hun en hemmelig liste med ting, hun skal gøre for at overleve. Ting der gør hende anderledes end mor:

  • Jeg skal klippe alt mit hår af
  • Jeg skal ikke tage mig af noget levende
  • Jeg skal aldrig læse
  • Jeg skal kun have farvestrålende tøj
  • Jeg skal ikke tænke for meget (helst ikke overhovedet)
  • Jeg skal ikke gå tur. Og slet ikke i skoven
  • Jeg skal være Comedy Queen

 

Saschas mor græd meget, og endte med at få andre til at græde også. Sascha vil ikke ligne sin mor, så hun går i modsatte retning og vil få folk til at le. Hun beslutter, at hun vil være stand-upper. Hun kaster sig ud i den svære kunst at lave vittigheder, som hun afprøver på sin tålmodige veninde. Det er en god idé, og hun arbejder seriøst. Samtidig er det helt utroligt trist, at hun prøver så hårdt ikke at ligne sin mor. For på den måde bliver det nærmest umuligt for hende at elske både sig selv og den mor som hun jo ligner på mange måder.

‘Comedy Queen’ er lidt længe om at komme i gang, men det ender som en fin bog om noget så helt utåleligt som livet efter en mor, der var så ulykkelig, at hun begik selvmord.

[ Anmeldereksemplar fra forlaget ]

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter