0 kommentarer

Jeg ser dig af Camilla Grebe & Åsa Träff

af d. 22. marts 2010
Info
 
Sideantal

378

Udgivet

2009

ISBN

978-87-638-1197-2

Originaltitel

Någon sorts frid

 

Siri er psykoterapeut og driver en privatpraksis sammen med veninden Aina og den lidt ældre Sven. For godt et år siden blev hun enke, og selvom hun godt ved, hvordan hun burde gøre for at håndtere sin sorg, så gør hun det ikke. Hun bliver boende i det øde beliggende lille hus og begraver sig i arbejde.

Men på det seneste er hun begyndt at føle, at nogen holder øje med hende, og flere mærkelige begivenheder finder sted. Først da en af hendes patienter bliver fundet død på hendes grund, går det dog op for hende, at det er alvor. Og da politiet mener, at mordet på patienten i virkeligheden var møntet på Siri, må hun grave dybt for at finde frem til, hvem hun kan have gjort så ondt, at vedkommende nu vil hævne sig.

“Jeg ser dig” er skrevet af de svenske søstre Camilla Grebe og Åsa Träff, og sidstnævnte er selv uddannet psykolog med speciale i kognitiv terapi. Bogen er deres debutroman, og er blevet rost af anmelderne i både Sverige og Danmark.

Jeg var dog ikke ubetinget begejstret, selvom jeg kan ikke rigtig sætte fingeren på hvorfor. Selve plottet er okay skruet sammen, og selvom jeg skød på morderens identitet undervejs, havde jeg ikke gættet hvorfor, det skulle være vedkommende. Sprogligt virker den en smule kunstig med indsatte afsnit skrevet af morderen, som skal pirre nysgerrigheden, men i stedet irriterede mig lidt. Det største problem for mig var dog, at jeg ikke fandt hovedpersonen særlig interessant, og det trækker nu engang meget ud af en historie.

Hvis du kan lide psykologiske krimier, så kan “Jeg ser dig” være et bud. Personligt vil jeg dog hellere anbefale Karin Fossum “Den onde vilje” eller Inger Frimansson “Godnat min elskede”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter