0 kommentarer

Jeg har hørt et stjerneskud af Carsten Jensen

af d. 18. november 2013
Info
 
Sideantal

513

Udgivet

1997

ISBN

978-87-02-07518-2

 

“Jeg har hørt et stjerneskud” er den selvstændige fortsættelse til Jensens bestseller af en rejsebeskrivelse, der hedder “Jeg har set verden begynde”.

Hvor forfatterens første rejsebeskrivelse beskriver en længerevarende rundrejse i forskellige asiatiske lande handler efterfølgeren (denne bog) om Jensens rejser i Sydamerika og Papua ny Guinea.

I Chile spiser forfatteren middag med et ægtepar, der var nære venner med diktatoren Pinochet, men som alligevel anser Pinochet som et uskyldigt offer. Han besøger også digteren Pablo Neruda´s hus, der i dag er indrettet til museum, og han betages af Neruda´s digte.

Mens Jensen er i Peru rejser han rundt med den danske digter Thomas Boberg, der i en lang årrække boede med sin familie i landets hovedstad, Lima. De besøger peruanske digtere og Jensen bliver klogere på landets historie og befolkning og besøger bl.a. også inkaernes gamle hovedstad, byen Cuzco, der stadig fremstår som en smuk by.

Beskrivelserne af Sydamerika og landendes rige historie er for denne spanskofile boganmelder utroligt spændende læsning. Derudover er det spændende at læse om, hvordan en bleg nordeuropæer oplever en verdensdel, der er så markant anderledes end vores nordlige hjørne af verden.

“Jeg har hørt et stjerneskud” er ligesom forgængeren en velskrevet og eftertænksom bog, som der er lagt meget arbejde i. Jensen er en mageløs fortæller, der blander egne observationer med faktuelle beskrivelser af landenes historie, – og jeg har heller ikke noget dårligt at sige om denne rejsebeskrivelse. Derfor lander jeg på 4 solide stjerner.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter