0 kommentarer

Jarvis – Troldmandens lærling af Jesper Ejsing

af d. 3. juli 2008
Info
 
Sideantal

231

Udgivet

2005

ISBN

87-567-7602-0

 

Dansk fantasy er meget præget af, at der bliver skrevet om børn & unge til børn & unge. Ikke at der er noget galt med det, men det betyder, at der altså er en del bøger med mærket fantasy på markedet, og ikke alle er af god kvalitet. Med Jarvis, synes jeg dog at det går glimrende.

Jarvis er en gedehyrde i en meget lille landsby, hvor han bliver betragtet som ikke rigtigt noget værd, fordi han er forældreløs. En dag kommer en troldmand til landsbyen. Denne troldmand leder efter en lærling og alle byens drenge, der må binde håret op og være unge mænd, er selvfølgelig vilde efter at få den eftertragtede stilling som troldmandens lærling.

Jarvis selv stiller op, men uden de store forhåbninger, for han kan hverken tilbyde troldmanden fine gaver eller rent faktisk foretage sig noget magisk.
Underet sker dog og Jarvis bliver valgt, men han er ikke den eneste. Det lader til at troldmanden har samlet sig en stor flok af lærlinge, som alle bor på hans borg og bliver oplært af de ældre lærlinge og til tider troldmanden selv.
Der foregår mystiske ting i troldmandens nærvær og hans fortid er heller ikke fin og ren.

Det er en typisk dannelseshistorie om overgangen fra dreng til mand og Jarvis fylder den rolle udmærket ud. Selvom historien kan være noget forudsigelig fra tid til anden, så er den altså ganske glimrende komponeret og det er ret tydeligt at forfatteren har haft en stor interesse for rollespil.

Jeg håber der kommer en fortsættelse af Jarvis, for sprog, karakterer og plot er gode nok til at kunne tåle et par efterfølgende bøger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter