0 kommentarer

James Hetfield – The Wolf At Metallica’s Door af Mark Eglinton

af d. 21. september 2010
Info
 
Sideantal

210

Udgivet

2010

ISBN

978-1-906191-04-7

 

Biografien om Metallicas frontmand James Hetfield er mest en biografi om bandet.
Til en start handler den dog om Hetfield og hans opvækst, men fra han danner Metallica drejer fokus fra manden til bandet. Og det er på sin vis forståeligt, da Hetfield (sammen med den danske trommeslager Lars Ulrich) vitterligt ER Metallica. Bogen byder dog på skuffende lidt Hetfield specifikt stof. Bandet optager pladsen, og historien om bandet er fortalt utallige gange før. Både på film, i musikmagasiner, og bandbiografier. Dette er en uofficiel biografi, hvilket betyder, at hverken Hetfield eller resten af bandet har haft med bogens tilblivelse at gøre. At de ikke har det er netop bogens største svaghed, idet den bygger på andenhåndsudtalelser og endda citerer kilder der intet personligt kendskab har til Hetfield, men som blot har skrevet om ham. Akkurat som denne biografis forfatter.

Biografien er smækfyldt med trykfejl og faktuelle fejl. Det påstås at Queens rocknummer kaldet ‘Stone Cold Crazy’ er skrevet af Motörhead.
Indholdet domineres af forfatterens gennemgange af Metallicas forskellige album. Således får vi forfatterens udpenslede kritik af alle album, men det for biografien relevante i albumanmeldelserne er til at overse. Han forsøger via sangtekster at tolke på Hetfields personlige forhold, men det er og bliver søgt.

Overordnet set er der ikke fokus på emnet, og det er tydeligt at forfatteren ikke har styr på sine informationer. Det havde været mere ærligt at kalde den en Metallica-biografi, – en overflødig én af slagsen. K.J. Doughtons ‘Metallica Unbound’ er lysår bedre, på trods af at den også er uofficiel.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter