0 kommentarer

Tilstandsrapporter af Thomas Hvid Kromann

af d. 27. marts 2015
Info
 
Sideantal

159

Udgivet

2000

ISBN

87-21-01295-4

 

Det kan være fedt at være forvirret. Rastløsheden har også sin positive side.

Titlen ”Tilstandsrapporter” er ment som en varedeklaration på 12 tekster, hvis sprog er så lyrisk, at det er svært blot at kalde dem noveller.

”Tilstandsrapporter” spænder fra det voldsomt fabulerende til det stærkt komprimerede, fra det genkendelige til hinsides overdrevet.

Thomas Hvid Kromann fortæller historier fra rejser, familiefester, forførelse og fortabelse i Australien, New York og Egypten. Og søger ned i en moderne virkelighed, som nogle mener er zappende, fragmenteret og forvildet.
Han beskriver den rastløshed, som mange unge føler. Det er hverken en kritik eller en hyldest, for rastløshed er dobbeltbundet. Han har selv haft en følelse af forvirring, når han har været på rejse, og den udvikler også

Men ifølge Kromann er der også mange, der er forvirrede, når de er fyldt 30 år og stadig drøner rundt mellem caféerne.
Rejserne er blot kulisser for hans handling. Det er knap så meget stederne, det drejer sig om, som den rastløshed, der bliver forstærket. Alt er åbent.

Der er dømt Transit i Tilstandsrapporter. Omslaget prydes af transithallen i en lufthavn, og rapporterne handler udpræget om at befinde sig in between: at hænge rundt på et hotel eller en café, at flyde ud i en lejlighed med tømmermænd, at tage et brusebad, at gå på lokum, at rode rundt med et one-night-stand af det ene eller andet køn. Tilstanden er stort set den samme, hvor jeg’et end befinder sig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter