0 kommentarer

Smaragdgrøn af Kerstin Gier

af d. 16. december 2016
Info
 
Sideantal

460

Udgivet

2016

ISBN

978-87-406-1047-5

Originaltitel

Smaragdgrün (oversat af Birgit Fuglsang)

Udgave

1. udgave

 

“Smaragdgrøn” er sidste bog i Rubinrød-trilogien, og her ender de to teenagers tidsrejseudflugter. Vi følger Gwendolyn og Gideon, der stadig har problemer med kærligheden, og samtidig står de overfor flere nye udfordringer og skal finde ud af, hvem de egentlig kan stole på. Det gør det heller ikke bedre, at Gwendolyn lider af et knust hjerte, da det viser sig, at Gideon blot har haft udnyttet hende. Får Gwendolyn og Gideon lukket blodkredsen? Hvorfor har Gideon udnyttet Gwendolyn? Og hvem kan man egentlig stole på?

Historien handler om en helt almindelig teenagepige; hendes skolegang og forhold til familien, veninden Leslie og problemer med kæresten Gideon. Det er helt almene hverdags ting, som man sagtens kan forholde sig til. Men det at hovedpersonerne er i stand til at rejse i tiden, øger spændingen i handlingen, og beskrivelser af den reelle kedelige verden bliver blandet med de unge tidsrejsendes magiske historier. Jeg synes, at bogen bliver en anelse for lang. Det er som om, tingene bliver trukket lidt for langt nogle steder, og andre steder savner jeg faktisk nogle forklaringer. Der er en mange vigtige personer, så det gælder om at holde tungen lige i munden. Der bliver foretaget så mange tidsrejser, at jeg sommetider mistede fokus i historien. Jeg følte, at handlingen nogle steder var strukket til over en uge, men på næste side kunne forfatteren gennem sin hovedperson Gwendolyn indikere, at der rent faktisk kun var gået to dage.
Når det er sagt, så er det en god historie med fine beskrivelser, og puslespilsbrikkerne falder langsomt på plads i løbet af handlingen. Jeg må også pointere, at jeg blev godt underholdt af den fantastiske vandspyer-dæmon Xemerius, der kun kan ses og høres af Gwendolyn. Hans humoristiske og til tider sarkastiske udtalelser fik mig til at le, og for min skyld kunne denne karakter godt have optrådt flere gange i bogen. Ikke nok med hans direkte personlighed, så har Xemerius også hjertet på rette sted og er trofast og altid til hjælp for Gwendolyn.

Smaragdgrøn en fin bog fyldt med kærlighed, sci-fi og interessante elementer fra fantasy-genren, som holder læseren fast gennem handlingen. Serien kan helt sikkert læses af både drenge og piger fra 12 år af, men de fantastisk-flotte covers på bøgerne får nok skræmt de fleste drenge væk, hvilket er en skam.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter