0 kommentarer

Jagten efter lykke af Douglas Kennedy

af d. 3. juli 2005
Info
 
Sideantal

558

Udgivet

2002

ISBN

87-14-29803-1

Originaltitel

The Pursuit of Happiness

 

Romanen starter med at vi møder Kate, ved hendes mors begravelse. Under ceremonien ser hun en ældre dame, som hun ikke mener, hun kender. Og da hun spørger sin faster, kan fasteren heller ikke genkende hende. Da de forlader kirkegården, ser de denne dame stå henne ved Kates fars gravplads.

Dagen efter ringer damen til Kate og spørger om de ikke kan mødes, men det har Kate ikke lyst til. Dagen efter igen modtager Kate en tyk kuvert, som indeholder et manuskript. Det viser sig at damen hedder Sara Smythe, og at hun i 1945 i Manhattan havde mødt Kates far Jack Malone. Dette møde viste sig at blive skæbnesvangert for Sara og Jack. Deres kærlighed får konsekvenser for deres nærmeste og flere generationer frem i tiden… Men de når kun at få en nat sammen, da Jack bliver nødt til at rejse til Europa. For både Jack og Sara er det den store kærlighed, og derfor beslutter de sig for, at de vil gifte sig, når han kommer tilbage efter 9 måneder.

Efter at have skrevet 20 breve uden at høre fra Jack, opgiver Sara, men pludselig en dag får hun et postkort fra ham, hvor der ikke står andet end “tilgiv mig”. Hun forsøger at glemme ham ved at gifte sig med en anden, men dette ægteskab er på forhånd dømt til at mislykkes.
Pludselig en dag 4 år efter da hun går en tur nede i parken, møder hun Jack sammen med hans kone og søn. Derefter tager begivenhederne fart. Der sker en masse, man bliver hele tiden overrasket, intet går som læseren tror.

Romanen er spændende lige fra første side. Fyldt med drama og menneskeskæbner. Den er velskrevet og forfatteren har formået at give et godt billede af verden i fyrrene og frem til vores tid.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter