0 kommentarer

Jægere i natten af Oliver Bottini

af d. 1. april 2016
Info
 
Sideantal

285

Udgivet

2016

ISBN

9788771375459

Originaltitel

Jäger in der Nacht

Udgave

1. udgave

 

Sommeren 2005. Louise Boni og hendes team får noget at se til, da en universitetsstuderende forsvinder, en familiefar bliver brutalt myrdet og en druknet dreng under mystiske omstændigheder findes i Rhinen. Alle tre forbrydelser sker inden for ganske få dage. Louise er overbevist om, at de tre forskellige sager er forbundet, men spørgsmålet er hvordan? Det bliver startskuddet på en hæsblæsende jagt efter en eller flere gerningsmænd og i kapløb med tiden, da endnu et offer er i overhægende fare.

Titlen “Jægere i natten” er ikke grebet ud af det blå. Undervejs bliver du som læser usikker på, hvem der rent faktisk er jægerne og hvem der er bytte. Det vidner om stor skrivekunst fra Bottinis side, at han på den måde kan vildlede læseren og få læseren til at tvivle på, hvem der er de gode og hvem der er de onde. Det er da også en udsædvanlig velskrevet krimi og det er faktisk ganske forløsende at læse en velkomponeret og godt bearbejdet krimi, da der desværre er alt for mange dårlige krimier på markedet som ikke har set skyggen af en korrekturtush.

Alt i alt er det en nervepirrende og spændende krimi, som holder læserens interesse fanget hele vejen igennem. Plottet er udspekuleret og godt udtænkt. Jeg tror de færreste kan gennemskue det på forhånd. Så alt i alt en vellykket bog fra Bottinis hånd og jeg håber ikke, at det bliver hans sidste bog. – Jeg ser også gerne en femte bog i serien om Louise Boni.

Dette er fjerde selvstændige bind i serien om Louise Boni, alligevel tror jeg, at det vil være en klar fordel at have læst de forrige bind i serien. Der er undervejs flere tilbageblik på hændelser fra de tidligere bøger. Det kan være svært at forstå disse tilbageblik og referencer, hvis man ikke kender forhistorien.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter