0 kommentarer

Italiensvej af Anna Grue

af d. 5. februar 2016
Info
 
Sideantal

470

Udgivet

2015

ISBN

978-87-400-1348-2

Udgave

1. udgave

 

En helt igennem hyggelig og dejlig bog. Jeg slog mig ned på Italiensvej og dens 470 sider en hel søndag og nød bogen, side for side.

Bogen handler om den unge italienske Vittoria Contini, der er flygtet fra Italien med sin nyfødte søn  – og slår sig ned på et tvivlsomt hotel på Vesterbro. Her møder hun den livsglade Conny, der nu og da har herrebesøg på værelset, og de bliver veninder.

Vi fornemmer snart, at der er noget galt – men Vittoria vil ikke fortælle Conny, hvorfor hun er flygtet fra Italien – det er bedre ikke at sige noget end at lyve, siger hun. Hun har valgt at slå sig ned i Danmark, fordi hendes mor er dansk og hun taler sproget. Hun kan aldrig tage tilbage til Italien igen.

Snart får hun job som husbestyrerinde hos en enkemand – læge – på Amager, på Italiensvej. Hun træder i moders sted, som det hed den gang – og finder sig snart til rette med børn og husarbejde.

På omslaget sælges bogen som en kærlighedsroman, og det kunne man også godt tro, at den ”bare” var – en slags lægeroman. Men det er ikke en banal lægeroman, som Anna Grue har skrevet. Det er en let og rar bog om at være enlig mor i 50’erne i Danmark – og hele sceneriet vil tage sig fantastisk ud på film. Jeg ser de turkis scootere for mig og de unge danske (!) kvinder med spraglede tørklæder.

Som bogen skrider frem får vi afdækket historien om, hvorfor Vittoria måtte flygte til Danmark – og uden at røbe for meget, får hun da også sin læge til sidst. Det manglede da bare!!

En rigtig tøsebog – til en dag på stranden – eller en dag i sofaen. Den vil nok ikke appellere til det mandlige publikum, men jeg nød bogen og kom til at holde ufatteligt meget af italienske Vittoria og danske Conny.

Bogen er skrevet i et let og flydende sprog – men mange små sjove bemærkninger og fine observationer – hist og her med lidt italienske ord som krydderi.

Omslaget er helt forrygende – det oser af 50’er stemning, og det er bare så godt gået, at Anna Grue, der ellers skriver krimier, mestrer så anderledes en bog. Jeg er da frisk på endnu en tøsebog fra hendes side

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter