0 kommentarer

Isørkenen af Maite Carranza

af d. 14. maj 2012
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

398

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7055-579-1

Originaltitel

El disierto de hielo

Udgave

1.udgave

 

”Isørkenen” er bind 2 i serien ”Hunulvens Klan” og dermed fortsættelsen til ”Heksenes Krig”. I historien følger vi stadig den unge heks, Anaid og hendes mor, Selene. I denne fortælling åbner Selene op og fortæller om sin ungdom i Paris, om hvordan hun mødte og forelskede sig i Anaids far og om hvordan hun må flygte til Nordpolen og her føde og flygte med Anaid – hele denne historie flettes fint ind i hovedhistorien om Anaids skæbne i nutiden, og den binder nogle løse ender, fra bind et, sammen på smukkeste vis. Man afslører hurtigt for meget, så handlingen vil jeg lade være op til dig selv at læse.

Igen har Maite Carranza fået skrevet en roman, der tryllebinder læseren. Det er fint, at læseren nu får beskrevet Selenes egentlige skæbne og får historien om Anaids tilblivelse. Jeg blev dog lidt irriteret på Anaid i dette bind, da hun hele tiden træffer meget dårlige valg, og der virker lidt for mærkeligt, at hun i bind et var super skarp og nu slet ikke er i stand til at tænke en klar tanke. Jeg synes historien i nutiden mangler lidt mere fokus, kant og logik, mor og datter kører bare derud af uden mål og mening – kun afbrudt af Selene, der fortæller sin fængende historie. Det virker meget som om der bare skulle være en ramme omkring Selenes fortælling om fortiden, der kunne efter min mening godt være lidt mere udvikling i “nutidshistorien” også.

Bogen rummer nogle af de samme elementer som Harry Potter, så hvis du desperat leder efter en erstatning for dette mesterværk – med en hemmelig ukendt parallel verden af hekse, der bekriger hinanden, kan serien her godt bruges. Dog er denne serie langt mere skrevet til teenagepublikummet end Harry Potter serien, og det virker mere som om Anaid går lidt tilbage i sin mentale udvikling, hvor Harry udvikler sig og bliver mere og mere moden gennem bøgerne.
Alligevel vil jeg sige, at jeg heller ikke kunne lægge denne bog fra mig, da jeg først kom i gang, og jeg vil varmt anbefale den til alle fantasy fans!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter