0 kommentarer

Iqbal Farooq på Bornholm af Manu Sareen

af d. 14. januar 2012
Info
 
Sideantal

191

Udgivet

2011

ISBN

978-87-400-0004-7

 

Iqbals skole har økonomiske vanskeligheder, ja hele landet har økonomiske vanskeligheder. Derfor er det en del af regeringens 2020 plan at lade riget overdrage til tyskerne. Iqbals skole bliver prøvekluden, og inden de har set sig om, er skolen i hænderne på Von Zwetllerswein Gehundden som indfører lektietjek, bæbrune uniformer, tysk morgensang om andre skræmmende ting. Iqbal og hans klassekammerater fra indre Nørrebro er ikke begejstrede og må ty til ufine metoder for at hindre at Blågårdsskolen bliver værre end en pakistansk skole. I lighed med Reuters Bertram bøger er det onklen, der skal redde hele familien, og Rafig har da også hovedet fyldt med mere eller mindre forrykte planer, en af hvilke omfatter en bus, en del khat, nogle somaliske pirater og en god portion dynamit. Iqbals forældre overværer udførelsen af planerne på tv, uvidende om deres søns involvering.

“Ja, Bimbo Larsen, jeg står her midt i Mjølnerparken. Som I kan se, står der en brændende lastbil længere nede ad gaden. Det er et resultat af en voldsom biljagt, som der har været en del af her på Nørrebro i dag. Det endte tragisk med at lastbilen kørte galt og brød i brand. Politiet var ellers tæt op at fange gerningsmændene, der flygtede fra stedet.. Jeg står her med kriminalbetjent Perle Hansen. Perle Hansen, hvad kan du sige om den aktuelle situation?”

Bogen er fyldt med disse underholdende referencer til aktuelle begivenheder: 2020-planen, grænsebomme, den økonomiske situation, rundbordspædagogik og meget andet. Jeg skal ikke kunne sige, hvor meget af Iqbal og vennernes sprog, der er autentisk – jeg har ikke ført samtaler med unge andengenerationsdanskere på Nørrebro. Men underholdende er det.

Og den skønne skolepsykolog, som Iqbal fortæller hele historien om den fodsvedslugtende Grundlov, tyskernes invasion af Bornholm og alle de andre usandsynligheder er uomtvisteligt den af bogens karakterer, der er mest behandlingskrævende.

Jeg har grinet højlydt over denne bog, og glæder mig blot, til min datter bliver gammel nok til at blive tvangsindlagt til Manu Sarrens historier om Nørrebrodrengen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter