0 kommentarer

Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot af Manu Sareen

af d. 14. januar 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

188

Udgivet

2006

ISBN

87-11-22717-6

 

Iqbal Farooq er en helt almindelig nørrebrodreng, der bor sammen med sin mor, far, storesøster, og to yngre brøde på tredje sal i en etageejendom. Iqbal er som mange andre unge træt af skolen og i særdeleshed af fysiklæreren Jeppe, der konstant ydmyger ham. Da han efter et mislykket forsøg i fysisklokalet kalder på lillebror Tariq – familiens hjerne – for at få assistance kan det nok være at begivenhederne tager fart. For det er ikke småting man kan opnå med lidt lim og nogle grannåle. Hele familien vikles ind i en sand strøm af begivenheder, ja de må blandt andet til Jylland og hjem igen.
Familiens datter kan ikke komme til Jylland og må derfor passes af Fatwa – deres tante, som viser sig at være utroligt sej. Fatwa kommer til at være en stor del af familiens oplevelser det forår.

Bogen var lidt langsom om at komme i gang, fordi Manu Sareen bruger lang tid på at skildre familiens omgivelser og indbyrdes relationer samt personernes karaktertræk. Det kan give mening, i og med at dette er første bog i en hel serie om Iqbal Farooq, men jeg ville hellere at dette var kommet i kraft af personernes handlinger og tanker.
Halvvejs gennem bogen tager handlingen dog fart, og Manu Sareens farvestrålende og humoristiske sprog flyder herefter let. “Iqbal Farooq og den sorte pjerrot” spiller ikke på så mange genkendelige elementer fra politikkens eller religionens verden som “Iqbal Farooq på Bornholm” gjorde, men en Fatwa er der da blevet plads til.

Fatwa: Er ikke nødvendigvis en dødsdom. Det er en kendelse udstedt af en islamisk, religiøs autoritet.

“As Muslims, we look at the opinion, the reputation of the person giving it, the evidence given to support it, and then decide whether to follow it or not. When there are conflicting opinions issued by different scholars, we compare the evidence and then choose the opinion to which our God-given conscience guides us.”
Hentet fra: http://islam.about.com/od/law/g/fatwa.htm

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter