0 kommentarer

Poesi for papfamilier af Anna Libak

af d. 14. januar 2012
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

44

Udgivet

2010

ISBN

978-87-992462-8-1

 

Denne lille perle af en digtsamling er for det unge publikum. Alle digtene kredser om at være fanget midt i mellem noget eller nogle. Imellem to familiemedlemmer, der ikke kan acceptere hinanden. Imellem to generationers sprogbrug. Imellem mor og far. Imellem himmel og helvede. Mellem det de voksne siger, og det, der er virkeligheden. Kløften mellem det man håber – eller det man har besluttet sig for – og det, der sker.

Mange af digtene handler om de forskellige generationer og deres indbyrdes forståelse og om hovedpersonernes oplevelse af verden omkring dem, hvad enten det involverer sorg, glæde eller hævntørst.
Nogle af digtene får smilet frem andre kalder på grum og uønsket erkendelse:

“Tur retur”
I weekenden blev jeg delt over på midten: / mor får uge atten, far får uge nitten. / De henter og bringer mig frem og tilbage, / og omvendt på lige og ulige dage..
Og begge erklærer sig fremover rede / til ikke at lade sig styre af vrede; / man ved jo, at børn klarer skilsmissen bedre, / hvis tonen er god mellem mødre og fædre, / men her fik jeg nok i mit skjul under bordet, / og rejste mig op og erobrede ordet: / -Nu har I parteret mig stykke for stykke, / men sig mig: Hvem af jer fik tildelt min lykke?

Rasmus Sand Høyer har illustreret samlingen med nogle fantasifulde, farverige billeder, der trods nogle af digtenes mørke tone, alle er underholdende og optimistiske at se på. Digte og illustrationer passer tematisk utroligt godt sammen.

Jeg tror at digtene vil vække størst begejstring og genklang hos de læsere, der allerede er meget vant til litteratur idet pointerne og sprogbrugen ikke er lige til højrebenet. Er dette tilfældet er digtene imidlertid i stand til at fremkalde mange smil og megen eftertænksomhed.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter