0 kommentarer

Ildens evangelium af Michel Faber

af d. 17. april 2010
Info
 
Sideantal

193

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7973-346-6

Originaltitel

The Fire Gospel

 

“Ildens evangelium” handler om sprogforskeren Theo Griepenkerl, der under et besøg på et museum i Irak pludselig opdager en håndfuld gemte papyrusruller, som rummer fortællingen fra en mand, der oplevede Jesus Kristus sidste dage på jorden. Fortællingen viser sig på denne måde at være det femte testamente og får Jesus til at fremstå i et helt andet lys.

Theo Griepenkerl smugler papyrusrullerne ud af landet og med hjem til Canada, hvor han sætter sig til at oversætte dem og udgiver dem som bog. Han ved det er sprængstof han har mellem hænderne, men skænker ikke konsekvenserne mange tanker. Han drives af en umættelig trang til berømmelse og penge, masser af penge.

Berømmelsen og pengene får han, men han skaber sig også mange fjender, og havner til sidst i en situation, hvor selv rigtig mange penge og verdenskendt berømmelsen ikke gavner ham.

“Ildens Evangelium” er meget underholdene. Selvom handlingen er lidt forudsigelig så læser man gerne videre, da den er velskrevet og har et godt drive.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter