0 kommentarer

Væk af Mo Hayder

af d. 22. december 2013
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

483

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7122-082-7

Originaltitel

Gone

 

Møgspændende krimi fyldt med væmmelige overraskelser, overrumplende cliffhangers og rigtige mennesker i helt forkerte situationer. Tempoet er imponerende, og trods et omfang på næsten 500 sider er der aldrig et kedeligt øjeblik undervejs. Mo Hayders “Væk” er en af den slags bøger, man sluger i store, grådige mundfulde og sagtens kunne have nydt meget mere af.

En brutal fyr med klovnemaske stjæler biler med små piger på bagsædet, og bagefter håner han de nedbrudte familier på ondeste vis. Er han en gemen pædofil, eller har han andre motiver til sin hadske chikane? Meget er uvist, men et er sikkert: Han er hele tiden mindst ét skridt foran politiet – som havde han en sjette sans.

For at føje spot til skade foregår de modbydelige ugerninger i et af Englands smukkeste landskaber, Cotswold med de blide bakker og grønne enge. Det er en fattig trøst for vicekommissær Caffery, der arbejder i døgndrift med sit lille team af dedikerede medarbejdere for at forhindre, at bortførslerne udvikler sig til mord.

Caffery og politidykkeren Flea Marley deler en dyster hemmelighed, som forhindrer dem i fuldt og helt at stole på hinanden. Sporene peger mod en delvist oversvømmet tunnel, som Flea fornemmer kan være en vigtig nøgle til opklaringen. Problemet er bare, at tunnelen af flere årsager er livsfarlig at forcere – og fra Caffery skal Flea ikke forvente nogen hjælp, tværtimod.

Uret tikker ubønhørligt, mens kidnapperen bliver mere og mere dristig. En af de bortførte piger vil formentlig snart dø, hvis der ikke kommer et gennembrud i sagen. Caffery får møjsommeligt opsporet en dybt dysfunktionel familie, hvis yngste søn er tidligere dømt for mord på en lille pige. Men endnu engang tager den betændte sag en overraskende drejning…

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter