0 kommentarer

Ikk’ for sjov af Geo

af d. 10. juni 2015
Info
 
Forfatter
Sideantal

240

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7137-392-9

 

Geo… det er ham den sjove, ham der altid kan fyre en joke af, ham der udstøder mærkelige lyde og generelt er lidt en klovn.

Men Geo indeholder også andet end det. Og i denne bog kommer vi helt tæt på privatpersonen Geo, da han bliver alvorligt syg. Han får konstateret testikelkræft og han får fjernet den ene testikel hvorefter han erklæres rask. Desværre viser det sig ved et senere kontrolbesøg at kræften har spredt sig og han må derfor igennem en lungeoperation og derefter påbegynde kemo.

Vi følger hvordan behandlingen foregår, hører om Geos op- og nedture, hans frustration over at selv dem der bør være professionelle ikke altid er det, kampen for at forstå hvad der sker i hans egen krop, da han går fra at kunne løbe mange km til stort set ikke at kunne andet end blot eksistere.

Vi får også et godt indblik i, at det er svært for dem der er tættest på, at håndtere et kræftforløb. Hans hustru er stærk, men græder når hun er alene og hun skal være både far og mor for deres lille datter, mens Geo er mest syg, for ellers er det svært for et barn at eksistere midt i. Deres datter bliver i forvejen meget omsorgsfuld overfor Geo men hun bliver også irriteret og ked af det, for det er kedeligt at far bare ligger der. Det der er sværest at få sagt højt, er da de skal fortælle datteren at fars lange hår skal af. Der bryder hun grædende sammen, men til sidst accepterer hun det næsten bedre end Geo selv. Håret er jo hans identitet og der hans humor sidder… eller?

Geo når et punkt hvor han tænker en del på døden og hvor han mest har lyst til at give op. Alt er en kamp og det er hans familie og hans til tider morbide humor, der får båret ham igennem så han kommer ud på den anden side.

Da han endelig bliver erklæret rask, for anden gang, er han ikke længere sikker på om han skal på scenen igen eller hvad han egentlig skal med livet. Men hverdagen kommer snigende og den er mere givende end han havde forestillet sig, så han finder sit fodfæste igen.

Man græder og griner med ham undervejs og man håber på at hans budskab kommer ud til mange mennesker, netop at det er vigtigt at undersøge sig selv og hellere spørge lægen en gang for meget end en gang for lidt.

Det er en velskrevet og meget personlig bog.

Kan kun sige den er værd at stifte bekendtskab med!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter