0 kommentarer

I min brors øjne af Lisa De Rooy

af d. 19. april 2006
Info
 
Sideantal

190

Udgivet

2001

ISBN

87-7445-897-3

Originaltitel

In de ogen van mijn broer

 

Hovedpersonen i romanen “I min brors øjne” er den midaldrende Hosni. Han er egypter, men har boet de sidste 20 år i Holland, hvor han arbejder som forretningsmand. Han har været gift med en hollandsk kvinde som han har en datter med – men efter skilsmissen fra konen bor Hosni nu alene i en forstad, hvor han er lidt ensom og livstræt.

En dag kommer der et brev fra Hosnis mor. Hun vil have, at Hosni kommer hjem til Egypten fordi Hosnis brors teenagedatter har begået selvmord. Hosni har ikke været hjemme i Egypten i 20 år, men selvom han ikke gider, tager han alligevel af sted på ferie i hjemlandet.

I Egypten finder Hosni sin bror plaget af sorg og skyldfølelse. Broderen har i sorg og afmagt over datterens død stukket sine øjne ud. Efter noget tid finder Hosni ud af hvorfor og hvordan det gik til, at broderens datter begik selvmord. Grunden er ganske god, men den vil jeg ikke afsløre her – det må man selv læse bogen for at finde ud af.

I hjemlandet stilles Hosni til ansvar for fortidens handlinger og han stifter bekendtskab med gamle fjender og venner. Den sidste dag på Hosnis rejse i Egypten indhenter fortiden ham helt – hvad der sker, vil jeg ikke afsløre – jeg vil bare sige, at det er meget spændende og læseværdigt.

“I min brors øjne” er en spændende bog om integration, kulturforskelle og om hvordan vi alle en dag kommer til at stå til regnskab for vores handlinger – gode såvel som dårlige. Sproget i bogen flyder meget let, og personernes indbyrdes forhold er godt beskrevet. Især Hosnis personlighed og splittelse mellem de to kulturer er utroligt godt og overbevisende beskrevet, så jeg vil stærkt anbefale “I min brors øjne” til alle, der vil læse om de vanskeligheder det kan give at forsøge at komme overens med sin fortid.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter